Chocoladetaart met koekjesbodem -Glutenvrij

chocoladetaart koekjesbodem glutenvrij

Deze overheerlijk chocoladetaart met koekjesbodem en frambozen is een taart waar je echt even in alle stilte moet genieten. Een knapperige bodem met zoet-zure frambozen in chocolade… Alsof een engeltje over je tong piest! :)

In deze taart maak ik gebruik van amandelmeel en glutenvrije koekjes. Een perfecte taart dus als jij of 1 van je gasten geen gluten mag/wil eten. Maar ik beloof je, niemand zal het verschil proeven tussen deze en een “gewone” taart.

chocoladetaart koekjesbodem glutenvrij

De glutenvrije koekjes die ik voor deze taart gebruikte ontving ik van Glutenfreewebshop. In plaats van alle koekjes bij de thee/koffie op te eten (wat natuurlijk ook heerlijk is) besloot ik ook en deel te verwerken tot deze lekkere taart.

Ingrediënten bodem
– 125 gr glutenvrije koekjes (ik gebruikte deze)
– 60 gr roomboter

Ingrediënten chocoladetaart
– 60 g pure chocolade
– 60 gr roomboter
– 60 gr lichte basterdsuiker
– 60 gr amandelmeel
– 2 eieren, gescheiden
– handjevol frambozen (verse)

Bereiding
Smelt de boter (60 gr) voor de koekjes bodem in een pannetje.
Doe ondertussen de koekjes in een goed afsluitbaar zakje en sla ze fijn met een deegroller. Meng deze door de gesmolten boter.
Doe het koekjes-boter mengsel in een kleine springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt nu de rest van de roomboter samen met de chocolade in een pannetje. Zet het vuur uit.
Klop de dooiers met de basterdsuiker tot een romige massa. Mix het suikermengsel samen met het amandelmeel door het chocolade mengsel.

Doe de eiwitten in een brandschone kom en zorg dat ook je mixer brandschoon is. Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan.
Mix voorzichtig 1/3 van de eiwitten door het chocolademengsel met een (siliconen)spatel. Spatel de rest van de eiwitten door het mengsel tot je een egaal beslag hebt.
Stort het beslag in de springvorm en verdeel hier overheen de frambozen.

Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 40 minuten of je taart gaar is door er een satéprikker in te steken, deze moet er schoon uitkomen.
Laat de cake even afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

 

6 gedachten over “Chocoladetaart met koekjesbodem -Glutenvrij

  1. Marisa schreef:

    Hmmm. Deze staat voor vanmiddag eindelijk op het programma.
    Zit te denken… kan ik 5 december ook een sinterklaas versie van maken met speculaas koekjes toch? Enige kans dat je die ook in een goede versie hebt? 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *