Recepten Zoet

Zebra speltcake

zebra speltcake

Tags:        

Deze zebra speltcake smaakt niet alleen overheerlijk, het is ook nog eens een plaatje om te zien! Een lekkere luchtige cake opgebouwd uit verschillende laagjes. Ik zal je vast verklappen, dit is echt helemaal niet moeilijk om te maken.
Daarnaast is deze cake vrij van tarwe, lactose én geraffineerde suikers. Ideaal dus als jij of iemand uit je gezin 1 van deze ingrediënten niet mag hebben. En mag je al deze ingrediënten wel hebben? Dan nog daag ik je uit deze cake een keer te maken, ik garandeer je dat je er van zult smullen!

In dit recept gebruikte ik speltmeel, gebruik je speltbloem dan zullen de verschillen tussen de normale en chocolade laagjes nog beter zichtbaar zijn!

In deze cake gebruik ik koolzaadolie van Hollands Goud. Deze kreeg ik opgestuurd in de foodybox, de foodybox is een box vol met producten die wordt opgestuurd naar een groep bloggers. Wij worden vervolgens uitgedaagd daar iets lekkers mee te maken.
En omdat mijn lezers nu eenmaal verzot zijn op bakken en zoete recepten vond ik dit een mooie aanvulling!

zebra speltcake

Ingrediënten
– 200 gr speltmeel (+ extra voor bestuiven cakeblik)
– 2 tl bakpoeder
– 200 gr plantaardige olie (ik gebruikte koolzaadolie)
– 200 gr honing
– 4 eieren
– 2 el cacao

Bereiding
Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
Vet een cakeblik in en bestuif deze lichtjes met wat speltmeel.

Mix het speltmeel en bakpoeder in een grote kom goed door.

Mix in een andere kom de honing en de olie goed door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer goed door.
Voeg nu het meelmengsel toe en meng tot een egale massa.

Verdeel het cakebeslag over 2 kommen en voeg aan 1 van de 2 kommen de cacaopoeder toe en meng goed door.

Gebruik per beslag 2 eetlepels om je zebracake te maken.
Begin met het cacaobeslag; neem 1 flinke el beslag en giet dit in het midden van je cakevorm gewoon op een hoopje, het zal vanzelf uitlopen.
Pak nu 1 el van het normale beslag en giet dit in het midden op het cacaobeslag. Dit herhaal je tot beide mengsels op zijn. Langzaam zal de gehele cakevorm zich zo vullen.

Bak de cake in het midden van je voorverwarmde oven in 75 minuten gaar.
De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.

 

    reactie

  • Jacqueline 3 oktober 2015 Beantwoord

    Net de cake gebakken, is erg lekker geworden! Ik moest hem alleen wel al na +/- 60 min uit de oven halen (wel hete lucht gebruikt) hij is nu mooi bruin! Zeker voor herhaling vatbaar!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories