Ontbijt Zoet

Havermoutwafels met appel en karamel

Havermoutwafels appel karamel

Tags:        

Met dit recept voor havermoutwafels met appel en karamel wordt je ontbijt een waar feestje. Ik bedoel.. zeg nou zelf; dit is toch een heerlijke traktatie om de dag mee te beginnen? Warme wafels met appel, warme karamel en wat amandelen voor de crunch. Ik was in de zevende hemel!

Ga je me geloven als ik zeg dat dit naast dat het super lekker is, ook nog eens een verantwoorde keuze is? De wafels en de karamel worden gemaakt zonder het gebruik van geraffineerde suikers en lactose. Daarnaast is havermout ook nog eens een super gezonde keuze.

Havermout heeft verschillende goede eigenschappen, om er een paar op te noemen; het is rijk aan eiwitten, heeft een positieve werking op je spijsvertering, je bloedsuikerspiegel blijft laag en je bent langer verzadigd.
Daarnaast is havermout van nature glutenvrij. Zorg wel dat je een pure variant koopt als je echt een glutenallergie hebt, want havermout heeft snel last van kruisbesmetting. (deze wordt namelijk vaak verwerkt in fabrieken waar ook tarwe verwerkt wordt) Aandachtspuntje dus!

Havermoutwafels appel karamel

Met onderstaande ingrediënten maak je 3 wafel rozetten. Deze 3 krijg je nooit alleen op.
Reken per persoon 1 rozet, 0,5 appel en enkele lepels karamel.
De resterende wafels kun je natuurlijk ook bewaren als ontbijt voor de volgende dag of als snack.
Heb je geen maple syrup in huis? Vervang deze dan door extra honing.

Het recept voor de karamel is precies dezelfde als die ik maakte voor de homemade Twix.
Voor dit recept is het dus zeker veel te veel, maar deze karamel is goed afgesloten een flinke tijd houdbaar.

Ingrediënten
– 220 gr havermoutmeel
– 1 tl bakpoeder
– 2 eieren
– 175 ml amandelmelk
– 3 el honing
– 2 el maple syrup
– 4 el gesmolten kokosolie
– snufje zout

Karamel
– 100 gr roomboter
– 65 gr kokosbloesemsuiker
– 70 gr honing
– 1 tl vanille (poeder of vloeibaar)
– snufje zout

Topping
– 0,5 appel
– 1 flinke el amandelen

Bereiding
Mix alle ingrediënten in een grote kom. Met de hand of met een mixer.

Verhit je wafelijzer op stand 4. (mijn wafelijzer heeft 5 standen, dus gebruik niet de heetste stand) Vet de eerste keer het wafelijzer in, schep een flinke lepel beslag in het wafelijzer en bak de wafels tot ze helemaal gaar zijn.
Herhaal dit met het resterende beslag.

Nu gaan we de karamel maken;
Doe de roomboter, kokosbloesemsuiker en honing in een pannetje en breng op middelhoog vuur aan de kook. Roer regelmatig goed door.
Als het mengsel kookt draai je het vuur laag en laat je de karamel nog 2 minuten zachtjes doorkoken voordat je het vuur uitdraait.
Als deze gestopt is met pruttelen voeg je de vanille en het snufje zout toe. Roer goed door en laat de karamel afkoelen.

Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en hak de amandelen grof.

Leg de wafels op een bord. Verdeel de appelstukjes eroverheen.
Gebruik een lepel om er karamel overheen te gieten (ik gebruikte ongeveer 1,5 el per persoon) en garneer met de amandelen.

    2 reacties

  • Marlotte 5 oktober 2015 Beantwoord

    Oh, die druppels karamel. Yum! Ziet er heel goed uit!

  • Marlies 5 oktober 2015 Beantwoord

    Ziet er erg goed uit en leuk idee van het havermoutmeel!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)