Paleo Recepten Sauzen & Dips

Zongedroogde tomatentapenade

zongedroogde tomatentapenade

Tags:      

Smeerseltjes doen het altijd goed op een feestje. Verschillende spreads en tapenades met daarbij wat crackers, heerlijk! Ik kan hier trouwens ook goed van genieten op een gewone doordeweekse avond. Stiekem ook veel lekkerder dan dat bakje nootjes.
Met dit recept maak je zelf een heerlijke zongedroogde tomatentapenade. Niet moeilijk, wel heel lekker en vol van smaak. En natuurlijk is het allergrootste voordeel dat deze tapenade gemaakt wordt zonder suiker en conserveermiddelen.

Het vervelende voor mij was dat mijn staafmixer na het maken van deze tapenade officieel overleden is. Nu had ik deze al zeker 10 jaar en kreeg hij steeds meer haperingen, maar toch, het was wel MIJN staafmixer. Om het dan allemaal nog wat erger te maken heeft ook mijn blender kuren.. Vind je het goed als ik nu even op de bank ga liggen onder een dekentje met sky radio love songs op de achtergrond?
Haha nee… alle gekheid op een stokje.. ik ga maar eens op zoek naar een mooie vervanger!

zongedroogde tomatentapenade

Voor dit recept gebruikte ik pure zongedroogde tomaten, tomaten die niet in de olie zitten.
Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij Puur Mieke.

Ingrediënten
– 100 gr zongedroogde tomaten (ik gebruikte deze)
– 5 el pijnboompitten
– 8 el olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 el gedroogde basilicum
– 2 el vocht van het wellen
– snufje peper

Bereiding
Doe de tomaatjes in een kommetje en voeg warm (niet kokend) water toe tot deze helemaal onderstaan. Laat ze minimaal 30 minuten wellen.

Haal de tomaatjes uit het water, doe deze samen met alle andere ingrediënten in een hoge maatbeker. Gebruik je staafmixer om er een egale tapenade van te maken.
Is je mengsel te droog? Voeg dan nog een extra eetlepel van het vocht van het wellen toe.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.