Paleo Recepten Sauzen & Dips

Zongedroogde tomatentapenade

zongedroogde tomatentapenade

Tags:       

Smeerseltjes doen het altijd goed op een feestje. Verschillende spreads en tapenades met daarbij wat crackers, heerlijk! Ik kan hier trouwens ook goed van genieten op een gewone doordeweekse avond. Stiekem ook veel lekkerder dan dat bakje nootjes.
Met dit recept maak je zelf een heerlijke zongedroogde tomatentapenade. Niet moeilijk, wel heel lekker en vol van smaak. En natuurlijk is het allergrootste voordeel dat deze tapenade gemaakt wordt zonder suiker en conserveermiddelen.

Het vervelende voor mij was dat mijn staafmixer na het maken van deze tapenade officieel overleden is. Nu had ik deze al zeker 10 jaar en kreeg hij steeds meer haperingen, maar toch, het was wel MIJN staafmixer. Om het dan allemaal nog wat erger te maken heeft ook mijn blender kuren.. Vind je het goed als ik nu even op de bank ga liggen onder een dekentje met sky radio love songs op de achtergrond?
Haha nee… alle gekheid op een stokje.. ik ga maar eens op zoek naar een mooie vervanger!

zongedroogde tomatentapenade

Voor dit recept gebruikte ik pure zongedroogde tomaten, tomaten die niet in de olie zitten.
Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij Puur Mieke.

Ingrediënten
– 100 gr zongedroogde tomaten (ik gebruikte deze)
– 5 el pijnboompitten
– 8 el olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 el gedroogde basilicum
– 2 el vocht van het wellen
– snufje peper

Bereiding
Doe de tomaatjes in een kommetje en voeg warm (niet kokend) water toe tot deze helemaal onderstaan. Laat ze minimaal 30 minuten wellen.

Haal de tomaatjes uit het water, doe deze samen met alle andere ingrediënten in een hoge maatbeker. Gebruik je staafmixer om er een egale tapenade van te maken.
Is je mengsel te droog? Voeg dan nog een extra eetlepel van het vocht van het wellen toe.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)