Paleo Recepten Sauzen & Dips

Zongedroogde tomatentapenade

zongedroogde tomatentapenade

Tags:      

Smeerseltjes doen het altijd goed op een feestje. Verschillende spreads en tapenades met daarbij wat crackers, heerlijk! Ik kan hier trouwens ook goed van genieten op een gewone doordeweekse avond. Stiekem ook veel lekkerder dan dat bakje nootjes.
Met dit recept maak je zelf een heerlijke zongedroogde tomatentapenade. Niet moeilijk, wel heel lekker en vol van smaak. En natuurlijk is het allergrootste voordeel dat deze tapenade gemaakt wordt zonder suiker en conserveermiddelen.

Het vervelende voor mij was dat mijn staafmixer na het maken van deze tapenade officieel overleden is. Nu had ik deze al zeker 10 jaar en kreeg hij steeds meer haperingen, maar toch, het was wel MIJN staafmixer. Om het dan allemaal nog wat erger te maken heeft ook mijn blender kuren.. Vind je het goed als ik nu even op de bank ga liggen onder een dekentje met sky radio love songs op de achtergrond?
Haha nee… alle gekheid op een stokje.. ik ga maar eens op zoek naar een mooie vervanger!

zongedroogde tomatentapenade

Voor dit recept gebruikte ik pure zongedroogde tomaten, tomaten die niet in de olie zitten.
Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij Puur Mieke.

Ingrediënten
– 100 gr zongedroogde tomaten (ik gebruikte deze)
– 5 el pijnboompitten
– 8 el olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 el gedroogde basilicum
– 2 el vocht van het wellen
– snufje peper

Bereiding
Doe de tomaatjes in een kommetje en voeg warm (niet kokend) water toe tot deze helemaal onderstaan. Laat ze minimaal 30 minuten wellen.

Haal de tomaatjes uit het water, doe deze samen met alle andere ingrediënten in een hoge maatbeker. Gebruik je staafmixer om er een egale tapenade van te maken.
Is je mengsel te droog? Voeg dan nog een extra eetlepel van het vocht van het wellen toe.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.