Lunch Ontbijt Recepten Sauzen & Dips

Glutenvrije crackers met ricotta-baconspread

glutenvrije crackers ricotta-baconspread

Tags:         

Deze glutenvrije crackers met ricotta-baconspread zijn heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje. Daarnaast zou dit ook zeker niet misstaan op een feestje. Weer eens wat anders dan de standaard eiersalade.

Eigenlijk is dit echt een snoep recept. Het smeuïge van de ricotta, het zoute van de bacon en de uiachtige smaak van de bieslook zijn echt zo lekker samen, dat ik het liefste het hele bakje alleen op eet.

Het recept voor de crackers komt van de website van Glutenfreewebshop, natuurlijk heb ik wel mijn favoriete kruiden gebruikt. Daarnaast wordt er in het recept gezegd dat je het deeg super dun moet uitrollen totdat je er bijna doorheen kunt kijken. Dat lukte mij niet, maar ook wat dikker zijn deze crackers heerlijk!
Dat mijn crackers niet zo bruin zijn geworden heeft daarmee natuurlijk ook te maken.

glutenvrije crackers ricotta-baconspread

Ingrediënten crackers (ongeveer 20 stuks)
– 90 gr glutenvrije bloem (ik gebruikte deze)
– 2 tl tijm
– 2 tl rozemarijn
– 0,5 tl zout
– 4 el water
– 2 el (olijf)olie

Bereiding crackers
Verwarm je oven voor op 150 graden (hetelucht) of 165 graden (elektrisch).
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Mix alle droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe en kneed tot een samenhangende bal.
Het moet een soepel deeg zijn, voeg eventueel nog een beetje olie toe als dat niet het geval is.

Verdeel het deeg in tweeën, dat maakt het uitrollen makkelijker.
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier, probeer het zo dun mogelijk uit te rollen.
Snijd de plak deeg in vierkantjes en leg ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Herhaal dit met de rest van het deeg.

Bestrooi de crackers met wat grof zeezout.

Bak de crackers ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Houd ze wel goed in de gaten, want het kan ook veel sneller gaan. Dit is echt afhankelijk van hoe dun je deeg is.

Bewaar de crackers in een luchtdicht bakje zodat ze knapperig blijven.

 

glutenvrije crackers ricotta-baconspread

Ingrediënten ricotta-baconspread
– 5 el ricotta
– 5 plakken ontbijtspek
– 1 handvol verse bieslook
– 1 tl olijfolie
– peper

Bereiding
Bak de ontbijtspek op middelhoog vuur krokant en laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier.
Snijd ondertussen de bieslook in stukjes.

Mix de ricotta met de bieslook, olijfolie en een snuf peper. Verkruimel hierboven de bacon en roer goed door.

 

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.