Hartige snacks Lunch Recepten Sauzen & Dips

Glutenvrije crackers met ricotta-baconspread

glutenvrije crackers ricotta-baconspread

Tags:      

Deze glutenvrije crackers met ricotta-baconspread zijn heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje. Daarnaast zou dit ook zeker niet misstaan op een feestje. Weer eens wat anders dan de standaard eiersalade.

Eigenlijk is dit echt een snoep recept. Het smeuïge van de ricotta, het zoute van de bacon en de uiachtige smaak van de bieslook zijn echt zo lekker samen, dat ik het liefste het hele bakje alleen op eet.

Het recept voor de crackers komt van de website van Glutenfreewebshop, natuurlijk heb ik wel mijn favoriete kruiden gebruikt. Daarnaast wordt er in het recept gezegd dat je het deeg super dun moet uitrollen totdat je er bijna doorheen kunt kijken. Dat lukte mij niet, maar ook wat dikker zijn deze crackers heerlijk!
Dat mijn crackers niet zo bruin zijn geworden heeft daarmee natuurlijk ook te maken.

glutenvrije crackers ricotta-baconspread

Ingrediënten crackers (ongeveer 20 stuks)
– 90 gr glutenvrije bloem (ik gebruikte deze)
– 2 tl tijm
– 2 tl rozemarijn
– 0,5 tl zout
– 4 el water
– 2 el (olijf)olie

Bereiding crackers
Verwarm je oven voor op 150 graden (hetelucht) of 165 graden (elektrisch).
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Mix alle droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe en kneed tot een samenhangende bal.
Het moet een soepel deeg zijn, voeg eventueel nog een beetje olie toe als dat niet het geval is.

Verdeel het deeg in tweeën, dat maakt het uitrollen makkelijker.
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier, probeer het zo dun mogelijk uit te rollen.
Snijd de plak deeg in vierkantjes en leg ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Herhaal dit met de rest van het deeg.

Bestrooi de crackers met wat grof zeezout.

Bak de crackers ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Houd ze wel goed in de gaten, want het kan ook veel sneller gaan. Dit is echt afhankelijk van hoe dun je deeg is.

Bewaar de crackers in een luchtdicht bakje zodat ze knapperig blijven.

 

glutenvrije crackers ricotta-baconspread

Ingrediënten ricotta-baconspread
– 5 el ricotta
– 5 plakken ontbijtspek
– 1 handvol verse bieslook
– 1 tl olijfolie
– peper

Bereiding
Bak de ontbijtspek op middelhoog vuur krokant en laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier.
Snijd ondertussen de bieslook in stukjes.

Mix de ricotta met de bieslook, olijfolie en een snuf peper. Verkruimel hierboven de bacon en roer goed door.

 

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!