Diner Groenten Recepten

Risotto met spinazie en schapenkaas

risotto spinazie schapenkaas

Tags:     

Op deze kaasdinsdag deel ik graag het recept voor deze overheerlijke risotto met spinazie en schapenkaas. Risotto is een gerecht dat voor mij perfect bij de herfst past, al helemaal nu het toch echt frisser aan het worden is. Goede comfortfood, vooral door het gebruik van de kaas.

Risotto.. heel eerlijk gezegd had ik al 5 jaar geen risotto gemaakt. Want toen ik met paleo begon paste risotto niet meer in mijn menu. Nu merk ik dat ik af en toe best kan genieten van een lekkere rijst- of pastaschotel. Wel met mate, maar soms moet je jezelf verwennen!

 

risotto spinazie schapenkaas

Onderstaand recept is voor 2 personen, lekker met een tomatensalade erbij.

Ingrediënten
– 110 gr risottorijst
– 250 gr spinazie
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 50 ml witte wijn
– 300 ml groentebouillon
– 50 gr schapenkaas (of andere kaas die je lekker vindt)
– 1 takje verse rozemarijn

Bereiding
Verhit wat olie in een wok en bak hierin de spinazie (op 1 handje na, deze gebruik je voor de garnering) tot deze geslonken is. Doe de spinazie over in een vergiet.
Snijd de paprika in blokjes en bak deze gaar in de wok. Zet apart.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg hier de ui, knoflook en verse rozemarijn aan toe. Bak de ingrediënten enkele minuten tot de ui glazig ziet.
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut mee.

Giet de witte wijn bij de risotto en laat al roerend om matig vuur verdampen. Voeg 1 soeplepel bouillon toe en laat deze al roerend verdampen, voeg daarna pas de tweede lepel bouillon toe. Herhaal dit tot de risotto gaar is, dit zal ongeveer 20 minuten duren.

Als de risotto gaar is haal je het takje van de rozemarijn eruit.
Knijp het vocht uit de spinazie en voeg deze samen met de paprika toe aan de risotto, roer goed door.

Voeg nu de geraspte schapenkaas en 1 tl boter toe aan de risotto, schep goed door en doe het deksel op de pan. Laat de risotto 1 a 2 minuten rusten.

Verdeel de spinazie de je achter hebt gehouden over de borden, schep hierop de risotto.

 

Tip: Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.