Groenten Recepten

Gestoofde erwtjes en worteltjes

Gestoofde erwtjes en worteltjes

Tags:    

Je kent ze vast wel, de potjes erwtjes en worteltjes uit de supermarkt die je alleen nog even hoeft op te warmen in een pannetje. Heel eerlijk gezegd heb ik deze tijdens mijn studententijd ook erg veel gegeten… Ondanks dat ik het nog steeds een heerlijke combinatie vind zal je me niet zo snel meer zo’n potje zien kopen. Lekker zelf maken is wat ik nu doe!
Daarom deel ik vandaag met jullie mijn favoriete recept voor gestoofde erwtjes en worteltjes.

Dit bijgerecht maak je in ongeveer 15 minuten, dus de bereidingstijd valt ook reuze mee. En in de 10 minuten dat dit gerechtje moet stoven kun je je concentreren op de rest van de maaltijd.

Gestoofde erwtjes en worteltjesIk wordt trouwens ook echt vrolijk van deze kleuren samen. Het frisse groene met knal-oranje, tja het oog wil ook wat toch?

Ingrediรซnten
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 200 gr diepvries doperwten
– 2 winterwortels
– 1 tl karwijzaad
– 150 ml water
– zout en peper

Bereiding
Haal de doperwten uit de vriezer.

Snipper de ui en knoflook.
Verhit een pan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de ui glazig, voeg op het laatste de knoflook toe (zo verbrand deze niet).

Schil ondertussen de wortels en snijd in plakjes van 0,5 cm en deze plakjes weer in vieren.
Voeg de wortel, doperwten en karwijzaad toe aanย de ui/knoflook en roer even door. Voeg vervolgens het water toe en doe de deksel op de pan.
Laat de groenten met een deksel op de pan ongeveerย 7 minuten stoven tot de groenten bijna gaar zijn. Haal vervolgens het deksel eraf en draai het vuur hoog. Laat in ongeveer 1 a 2 minuten het vocht iets inkoken.

Breng op smaak met een snuf zout en peper.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediรซnten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... ๐Ÿ˜‚
  • Whoeiii ๐Ÿฅ’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks ๐ŸŽ‰๐Ÿ™Œ๐Ÿฅ’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. ๐Ÿ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet ๐Ÿ˜‡๐Ÿ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder โค๏ธ๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes ๐Ÿ‘ฉโ€โš•๏ธdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros ๐Ÿ™‹ ๐Ÿ˜ maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu ๐Ÿ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies ๐Ÿช staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen รฉn met suiker ๐Ÿ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu รฉcht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! โค๏ธ