Diner Kip Recepten

Kip met harissa en pompoen

kip harissa pompoen

Tags:      

Een vriendin vroeg me via Facebook of ik ook aan verzoekjes deed, en het verzoek was of ik wat recepten met pompoen wilde maken. Want, zo is het plan, ze gaat dit jaar voor het eerst met haar zoontje een pompoen uitsnijden.
Geen probleem, dit is mijn eerste pompoenrecept van deze week; kip met harissa en pompoen uit de oven. Ik zal je vast verklappen dat de rest van de recepten van deze week ook allemaal met pompoen zijn.

Hierbij verklaar ik het pompoen seizoen voor geopend!

Met pompoen kun je echt ongelofelijk veel lekkere gerechten maken.
Maar als ik heel eerlijk ben, ben ik nooit echt een grote fan van pompoen geweest. Als ik er wat beter over nadenk aten wij vroeger echt nooit pompoen thuis, dus ik vermoed dat mijn moeder hier ook niet zo’n fan van is 🙂
Sinds 1,5 jaar is het wel anders, pompoen… ik vind het lekker!

kip harissa pompoen

Ingrediënten
– 2 kipfilets
– halve kleine biologische pompoen (ongeveer 300 gr)
– 4 teentjes knoflook
– 1 ui
– 4 el harissa (ik gebruikte MINA milde pepersaus, verkrijgbaar bij AH)
– 4 el olijfolie
– 0,5 tl oregano
– 0,5 tl basilicum
– 100 gr fetakaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Marineer de kipfilets in 3 el harissa met 2 el olijfolie.

Schil ondertussen de pompoen, snijd door de midden en 1 helft in partjes.  Schep de pitten uit de pompoen (bewaar de pitten, hier heb ik ook nog een lekker receptje mee!)
Schil de ui en snijd in 6 stukken.

Mix de pompoen en de ui met 1 el harissa, 2 el olijfolie, en de kruiden. Zorg dat alles bedekt is met een laagje harissa/olie.
Verdeel dit over een ovenschaal en leg er tussenin de knoflooktenen. (deze hoef je niet te pellen)
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 15 minuten.

Haal de schaal uit de oven en leg de kipfilet op de pompoen.
Bak de schotel nog eens 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kipfilet gaar is.

Verdeel de laatste 10 minuten de fetakaas erover.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.