Recepten Vlees

Kip met harissa en pompoen

kip harissa pompoen

Tags:      

Een vriendin vroeg me via Facebook of ik ook aan verzoekjes deed, en het verzoek was of ik wat recepten met pompoen wilde maken. Want, zo is het plan, ze gaat dit jaar voor het eerst met haar zoontje een pompoen uitsnijden.
Geen probleem, dit is mijn eerste pompoenrecept van deze week; kip met harissa en pompoen uit de oven. Ik zal je vast verklappen dat de rest van de recepten van deze week ook allemaal met pompoen zijn.

Hierbij verklaar ikΒ het pompoen seizoen voor geopend!

Met pompoen kun je echt ongelofelijk veel lekkere gerechten maken.
Maar als ik heel eerlijk ben, ben ik nooit echt een grote fan van pompoen geweest. Als ik er wat beter over nadenk aten wij vroeger echt nooit pompoen thuis, dus ik vermoed dat mijn moeder hier ook niet zo’n fan van is πŸ™‚
Sinds 1,5 jaar is het wel anders, pompoen… ik vind het lekker!

kip harissa pompoen

IngrediΓ«nten
– 2 kipfilets
– halve kleine biologische pompoen (ongeveer 300 gr)
– 4 teentjes knoflook
– 1 ui
– 4 el harissa (ik gebruikte MINA milde pepersaus, verkrijgbaar bij AH)
– 4 el olijfolie
– 0,5 tl oregano
– 0,5 tl basilicum
– 100 gr fetakaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Marineer de kipfilets in 3 el harissa met 2 el olijfolie.

Schil ondertussen de pompoen, snijd door de midden en 1 helft in partjes.Β  Schep de pitten uit de pompoen (bewaar de pitten, hier heb ik ook nog een lekker receptje mee!)
Schil de ui en snijd in 6 stukken.

Mix de pompoen en de ui met 1 el harissa, 2 el olijfolie, en de kruiden. Zorg dat alles bedekt is met een laagje harissa/olie.
Verdeel dit over een ovenschaal en leg er tussenin de knoflooktenen. (deze hoef je niet te pellen)
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 15 minuten.

Haal de schaal uit de oven en leg de kipfilet op de pompoen.
Bak de schotel nog eens 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kipfilet gaar is.

Verdeel de laatste 10 minuten de fetakaas erover.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❀️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner πŸ™Œ.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan πŸ˜ƒ. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo πŸ‘† tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)