Diner Kip Recepten

Kip met harissa en pompoen

kip harissa pompoen

Tags:      

Een vriendin vroeg me via Facebook of ik ook aan verzoekjes deed, en het verzoek was of ik wat recepten met pompoen wilde maken. Want, zo is het plan, ze gaat dit jaar voor het eerst met haar zoontje een pompoen uitsnijden.
Geen probleem, dit is mijn eerste pompoenrecept van deze week; kip met harissa en pompoen uit de oven. Ik zal je vast verklappen dat de rest van de recepten van deze week ook allemaal met pompoen zijn.

Hierbij verklaar ik het pompoen seizoen voor geopend!

Met pompoen kun je echt ongelofelijk veel lekkere gerechten maken.
Maar als ik heel eerlijk ben, ben ik nooit echt een grote fan van pompoen geweest. Als ik er wat beter over nadenk aten wij vroeger echt nooit pompoen thuis, dus ik vermoed dat mijn moeder hier ook niet zo’n fan van is 🙂
Sinds 1,5 jaar is het wel anders, pompoen… ik vind het lekker!

kip harissa pompoen

Ingrediënten
– 2 kipfilets
– halve kleine biologische pompoen (ongeveer 300 gr)
– 4 teentjes knoflook
– 1 ui
– 4 el harissa (ik gebruikte MINA milde pepersaus, verkrijgbaar bij AH)
– 4 el olijfolie
– 0,5 tl oregano
– 0,5 tl basilicum
– 100 gr fetakaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Marineer de kipfilets in 3 el harissa met 2 el olijfolie.

Schil ondertussen de pompoen, snijd door de midden en 1 helft in partjes.  Schep de pitten uit de pompoen (bewaar de pitten, hier heb ik ook nog een lekker receptje mee!)
Schil de ui en snijd in 6 stukken.

Mix de pompoen en de ui met 1 el harissa, 2 el olijfolie, en de kruiden. Zorg dat alles bedekt is met een laagje harissa/olie.
Verdeel dit over een ovenschaal en leg er tussenin de knoflooktenen. (deze hoef je niet te pellen)
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 15 minuten.

Haal de schaal uit de oven en leg de kipfilet op de pompoen.
Bak de schotel nog eens 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kipfilet gaar is.

Verdeel de laatste 10 minuten de fetakaas erover.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!