Groenten Hartige snacks Recepten

Pompoen-kaasbroodjes

pompoen-kaasbroodje

Tags:      

Het tweede recept in de “pompoen-reeks” zijn deze pompoen-kaasbroodjes. Lekker als snack of bijvoorbeeld bij de lunch. Veel lekkerder dan een gewoon kaasbroodje en zeg nou eerlijk ze zien er toch ook veel mooier uit?!
Ik geef je bij het recept meteen stap-voor-stap foto’s om deze broodjes te maken. Eigenlijk is het echt super makkelijk, maar met foto’s deze broodjes uitleggen is zoveel makkelijker dan met tekst.

Wat ik persoonlijk dat weer erg prettig vind aan dit recept; je hebt maarΒ 4 ingrediΓ«nten nodig. Ideaal toch?! En van die 4 heb ik er eigenlijk 2 altijd standaard in huis.

pompoen-kaasbroodje

Met onderstaand recept maak je 4 broodjes. Ja.. ik weet het.. er staan er maar 3 op de foto. Dat komt omdat ik opeens om 11 uur ’s avonds besloot deze broodjes te maken en dan kan ik dus geen mooie foto’s maken. Maar ja, alle 4 de broodjes bewaren tot de volgende dag terwijl je huis zo lekker ruikt? Dat is me dus niet gelukt. Trouwens, ik moest natuurlijk wel even proeven of ze lekker waren.

IngrediΓ«nten
– 4 plakjes roomboterbladerdeeg
– 100 gr gekookte pompoen in blokjes
– 40 gr kaas
– 1 ei

Bereiding
Verwarm je oven voor op 210 graden Celsius (hetelucht) of volg de aanwijzingen zoals op de verpakking van het bladerdeeg.

Laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien.

Snijd de plakjes bladerdeeg links en rechts horizontaal in als op onderstaande foto. De verticale lijnen zijn niet doorgesneden, deze gebruikte ik om mezelf een richtlijn te geven tot waar ik moest snijden.
pompoen-kaasbroodje

Verdeel vervolgens de pompoenblokjes over de plakjes bladerdeeg en leg hierop de reepjes kaas.
pompoen-kaasbroodje

Vouw vervolgens de reepjes om en om (eerst een reepje van links, dan een reepje van rechts) over de vulling.
pompoen-kaasbroodje

Herhaal dit tot je alle reepjes over de vulling gevouwen hebt.
Leg de pompoen-kaasbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het ei.

Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg gaar en licht gebruind is.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.