Hartige snacks Paleo Recepten

Geroosterde pompoenpitten

geroosterde pompoenpitten

Tags:   

Vandaag een receptje met pompoenpitten. Want, zo denk ik dan, waarom zou je die pitten weggooien als je er ook iets lekkers mee kunt maken? Het schoonmaken van de pitten is een beetje een priegelwerkje maar goed te doen.
Deze geroosterde pompoenpitten zijn lekker als snack, maar smaken bijvoorbeeld ook overheerlijk over een salade.

Uit mijn pompoen haalde ik meer pitten dan ik gebruik in dit recept. De overgebleven pitten heb ik laten drogen en die ga ik volgend jaar planten. Eens kijken of ik volgend jaar mijn eigen pompoenen kan oogsten!

geroosterde pompoenpitten

IngrediΓ«nten
– 70 gr pompoenpitten
– 1 tl olijfolie
– 1 tl paprikapoeder
– 0,5 tl oregano
– 0,5 tl tijm
– zout

Bereiding
Begin met het schoonmaken van de pompoenpitten. Zorg dat er zoveel mogelijk vruchtvlees vanaf is, de grote stukken gooi je weg.
Nu zitten er nog allemaal kleine stukjes vruchtvlees aan de pitten. Doe de pitten in een hoge maatbeker, voeg hier warm water aan toe (ik vulde de hele maatbeker), laat de pitten hierin 15 minuten weken.
Na 15 minuten haal je de pitten eruit en je zult al zien dat er veel vruchtvlees loszit. De stukjes die nog vastzitten haal je met de hand van de pitten af (het priegelwerkje)
Wrijf de pitten droog tussen een theedoek.

Verwarm je oven voor op 135 graden (hetelucht) of 150 graden (elektrisch).
Bekleed een bakplaat met een velbakpapier.

Doe de droge pompoenpitten in een kommetje en voeg alle kruiden plus een snuf zout toe.
Voeg nu de olie toe en hussel goed door, zodat alle pitten bedekt zijn met het mengsel.

Verdeel de pitten over de bakplaat in 1 laag. Zorg dat ze niet over elkaar heen liggen want dan worden ze niet knapperig.

Bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel ze tijdens het bakken 2 keer om.

Bewaar de pitten in een goed afgesloten bakje.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.