Hartige snacks Recepten

Pompoen muffins

Pompoen muffins

Tags:     

Hierbij het vierde pompoenrecept van deze week: pompoen muffins. Omdat bakken met pompoen ook perfect gaat! Deze pompoen muffins zijn eerder hartig dan zoet, lekker dus bij het ontbijt/lunch/diner. Of als je ze dan toch graag zoet eet; met wat poedersuiker.

Als je een beetje een flinke pompoen koopt dan kun je zelfs alle 4 de recepten van deze week uit 1 pompoen maken.

1,5 jaar geleden kwam ik er pas achter dat ik pompoen eigenlijk toch wel lekker vind. Ja het heeft even geduurd 🙂
Deze 4 recepten zijn dan ook de eerste recepten met pompoen hier op de website, maar ik denk dat je hier wel wat inspiratie uit kunt halen. Enne, heb je er nog niet genoeg van? Laat het me dan weten dan zie je er vanzelf meer verschijnen!

Pompoen muffins

Ingrediënten (voor 6 stuks)
– 150 gr pompoen
– 150 gr bloem
– 50 ml melk
– 25 ml olie (plantaardig)
– 1 ei
– 1 el bakpoeder
– 3 el maple syrup
– 1 el speculaaskruiden

Bereiding
Snijd de pompoen in blokjes en kook gaar. Als de pompoen gaar is pureer je het tot een gladde puree. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
Zet een muffinblik met daarin papieren vormpjes klaar.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder en speculaaskruiden.
Meng in een andere kom de melk, ei, olie en maple syrup.

Meng vervolgens de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Dit kan je met een garde of mixer doen.
Spatel vervolgens de pompoenpuree door het beslag tot deze helemaal is opgenomen.

Verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

    reactie

  • […] Deze pompoenmuffins zijn eerder hartig dan zoet, dus een prima variatie voor ontbijt of lunch. Maar voeg je wat poedersuiker toe, dan zijn de muffins ook heerlijk als toetje. De ingrediënten voor deze muffins heb je altijd wel in huis, als je af en toe weleens iets bakt. En ze zijn zo klaar, ideaal! […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.