Recepten Zoet

Pompoen muffins

Pompoen muffins

Tags:      

Hierbij het vierde pompoenrecept van deze week: pompoen muffins. Omdat bakken met pompoen ook perfect gaat! Deze pompoen muffins zijn eerder hartig dan zoet, lekker dus bij het ontbijt/lunch/diner. Of als je ze dan toch graag zoet eet; met wat poedersuiker.

Als je een beetje een flinke pompoen koopt dan kun je zelfs alle 4 de recepten van deze week uit 1 pompoen maken.

1,5 jaar geleden kwam ik er pas achter dat ik pompoen eigenlijk toch wel lekker vind. Ja het heeft even geduurd ๐Ÿ™‚
Deze 4 recepten zijn dan ook de eerste recepten met pompoen hier op de website, maar ik denk dat je hier wel wat inspiratie uit kunt halen. Enne, heb je er nog niet genoeg van? Laat het me dan weten dan zie je er vanzelf meer verschijnen!

Pompoen muffins

Ingrediรซnten (voor 6 stuks)
– 150 gr pompoen
– 150 gr bloem
– 50 ml melk
– 25 ml olie (plantaardig)
– 1 ei
– 1 el bakpoeder
– 3 el maple syrup
– 1 el speculaaskruiden

Bereiding
Snijd de pompoen in blokjes en kook gaar. Als de pompoen gaar is pureer je het tot een gladde puree. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
Zet een muffinblik met daarin papieren vormpjes klaar.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder en speculaaskruiden.
Meng in een andere kom de melk, ei, olie en maple syrup.

Meng vervolgens de natte ingrediรซnten door de droge ingrediรซnten. Dit kan je met een garde of mixer doen.
Spatel vervolgens de pompoenpuree door het beslag tot deze helemaal is opgenomen.

Verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

    reactie

  • […] Deze pompoenmuffins zijn eerder hartig dan zoet, dus een prima variatie voor ontbijt of lunch. Maar voeg je wat poedersuiker toe, dan zijn de muffins ook heerlijk als toetje.ย De ingrediรซnten voor deze muffins heb je altijd wel in huis, als je af en toe weleens iets bakt. En ze zijn zo klaar, ideaal! […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na โค๏ธ.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner ๐Ÿ™Œ.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan ๐Ÿ˜ƒ. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo ๐Ÿ‘† tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje ๐Ÿ’™ en daar hoort taart bij ๐Ÿ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje ๐Ÿ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel ๐Ÿ˜
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! ๐Ÿ˜ een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken ๐Ÿ˜ (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)