Paleo Recepten Zoet

Chocolade koekjes

Chocolade koekjes paleo

Tags:       

Overheerlijke chocolade koekjes, daar maak je mij altijd blij mee. Vooral als die koekjes dan ook nog eens gemaakt zijn zonder het gebruik van bloem of geraffineerde suikers.
Deze koekjes passen binnen de paleo levensstijl, ze worden namelijk gemaakt met amandelmeel en kokosbloesemsuiker. Lekker snoepen dus πŸ™‚

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap. Zoals de naam al doet vermoeden krijgt elke foodblogger een andere foodblogger toegewezen. Van deze site maak je vervolgens een recept met je eigen twist.
Ik mocht deze keer iets maken TastyHealthyCooking, een website die ik nog niet kende dus dat maakt het altijd extra leuk. En.. zoals bijna elke keer kan ik het niet laten om een zoet recept te kiezen.

Chocolade koekjes paleo

Het originele recept voor de koekjes vind je hier. Ik heb het recept aangepast door de poedersuiker te vervangen door kokosbloesemsuiker. Daarnaast was het deeg bij mij super plakkerig en zeker niet te spuiten met een spuitzak. Maar geen man overboord, de smaak is het belangrijkste!

Deze koekjes zijn warm het aller-aller-allerlekkerst. Mocht je ze toch willen bewaren, doe dat dan in een goede afgesloten trommel.

IngrediΓ«nten
– 2 eiwitten
– kneepje citroensap
– 50 gr kokosbloesemsuiker
–Β 135 gr amandelmeel
– 50 gr cacao

Bereiding
Verwarm je oven voor op 195 graden (hetelucht) of 220 graden (elektrisch).
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Doe de eiwitten in een brandschone kom en voeg een klein kneepje citroensap toe.
Klop de eiwitten tot stijve pieken.

Mix met een spatel de kokosbloesemsuiker, amandelmeel en de cacao erdoorheen.
(Voeg eventueel een heel klein scheutje amandelmelk toe als je deeg echt niet wil plakken)

Rol balletjes van het deeg en leg deze op het bakpapier.
Maak een vork een beetje vochtig en druk hiermee de balletjes plat tot koekjes.

Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.