Diner Recepten

Kaasfondue anders

kaasfondue

Tags:     

Op en top comfort food; kaasfondue! En omdat deze anders gemaakt wordt dan op de traditionele manier én daarbij ook nog andere ingrediënten heeft noem ik het maar kaasfondue anders. Gewoon anders, wel net zo lekker (of misschien toch wel lekkerder).

Normaal is het kaasdinsdag hier op FoodQuotes, maar deze week is het recept een dagje later. Geen probleem toch, we moeten een beetje flexibel zijn.

Dit gerecht maakte ik al jaren geleden voor mijn vader en zusje, ik denk dat ik toen een jaar of 17 moet zijn geweest. In mijn herinnering was het super lekker, maar ook erg machtig. Al langer wilde ik dit gerecht weer eens maken maar mijn vriend is niet de grootste kaaseter, tenzij het jonge kaas is.. en daar maak je mij dan eigenlijk weer niet super blij mee, want ik vind juist de echte kaassmaak zo lekker!
Toen ik dit gerecht maakte was ik dan eerlijk gezegd ook bang dat hij het niet lekker zou vinden. Want over het algemeen heeft kaasfondue een erg krachtige smaak. Maar doordat dit recept geen gebruik maakt van witte wijn is het wat lichter en viel het dus in de smaak!

kaasfondue

Wij aten deze kaasfondue met stokbrood en een frisse salade.
Van onderstaand recept kan je zeker genieten met 3-4 personen, afhankelijk van je bijgerechten.

Ingrediënten
– 300 gr emmentaler
– 250 gr gruyère
– 250 ml zure room
– 1 kleine groene paprika
– 1 ui
– 125 gr chorizo of salami

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Zet de schaal waarin je de fondue gaat maken meteen ook in de oven, zodat deze vast kan verwarmen.

Snijd ondertussen de kazen in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
Snijd de ui i halve ringen, de paprika in kleine blokjes en de chorizo/salami in blokjes.

Als de oven warm is haal je de schaal uit de oven. Verdeel de kaas over de bodem en verdeel hier overheen de zure room.
Zet de schaal terug in de oven en laat in 10 minuten de kaas smelten.

Bak ondertussen de chorizo/salami in een koekenpan zonder olie. Haal deze uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
Bak vervolgens de uienringen glazig in dezelfde pan en voeg de laatste 2 minuten ook de paprika toe.

Haal de schaal uit de oven en roer de kaas even goed door. Verdeel vervolgens de chorizo/salami erover en het ui-paprikamengsel.
Zet de schaal nog 8 minuten terug in de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.