Ontbijt Paleo Recepten Zoet

Appel clafoutis

Appel clafoutis

Tags:        

Deze maand doe ik ook weer mee aan de receptenruil. Misschien is het geen verassing maar ik koos ervoor om weer wat lekkers te bakken; appel clafoutis.
Een clafoutis stond al langer op mijn to-cook lijstje, dus toen ik deze bovenaan op de website van Iris zag staan wist ik meteen dat ik daarmee aan de slag wilde. Dat deze clafoutis daarnaast ook nog eens helemaal paleo (vrij van tarwe, gluten, geraffineerde suikers en lactose) is is dan helemaal mooi meegenomen!

Deze appel clafoutis is echt heerlijk! Lekker als tussendoortje, maar ik heb er ook als ontbijt van genoten. Dat kan ook eigenlijk best, want de enige zoetstof die erin gaat is wat honing of maple syrup en wat kokosbloesemsuiker voor de vorm, dat is dan zo weinig dat het eigenlijk te verwaarlozen is.

De website waar ik dus van mocht koken is De Voedzame Keuken van Iris. Ik leerde Iris al eerder kennen tijdens een foodbloggersevent en ik ben daarnaast ook echt fan van haar website. Vooral omdat zij juist al die dingen doet die ik graag een keer zou willen doen maar wat er dan toch nooit van komt, zoals bijvoorbeeld zelf fermenteren.

Appel clafoutis

Het originele recept van Iris vind je hier. Mijn recept is een ietsie pietsie anders; ik had namelijk geen natrium bicarbonaat en vanillepoeder in huis. Daarnaast heb ik maar 2 appels gebruikt in plaats van 3, omdat ik er nog 2 had liggen en ik dacht dat dat ook wel genoeg zou zijn πŸ™‚

IngrediΓ«nten
– boter om in te vetten
– kokosbloesemsuiker
– 2 appels
– kneepje citroensap
– 1 tl kaneel
– 100 gr amandelmeel
– 0,5 tl bakpoeder
– 3 eieren
– 75 ml kokosmelk
– 2 el gesmolten boter of kokosolie
– 3 el maple syrup of honing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
Vet een ronde vorm in met wat boter en bestrooi dit met een dun laagje kokosbloesemsuiker.

Schil de appels en snijd het klokhuis eruit, snijd de appels in partjes. Doe in een kom en meng met een kneepje citroensap en de kaneel.

Meng in een komΒ het amandelmeel, bakpoeder en een snufje zout goed door elkaar.

Voeg de eieren, kokosmelk, gesmolten boter en de maple syrup toe. Mix het tot een glad beslag.

Verdeel de appelstukjes over de bodem van de vorm.
Giet hier overheen het beslag.

Bak de clafoutis in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

 

    2 reacties

  • Nicolette 29 oktober 2015 Beantwoord

    Heb je ook een alternatief voor kokosmelk? Kokosolie is smaakloos, weet ik inmiddels, dus die kan ik wel gebruiken, maar ik hou absoluut niet van kokossmaak. Graag een alternatief voor de kokosmelk.

    • Simone 29 oktober 2015 Beantwoord

      Hi Nicolette, je zou het kunnen vervangen door bv amandelmelk. Eigenlijk kan je elke melk die jij lekker vind gebruiken.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❀️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner πŸ™Œ.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan πŸ˜ƒ. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo πŸ‘† tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)