Diner Groenten Paleo Recepten Vlees

Pastinaakpuree met spitskool en spekjes

pastinaakpuree met spitskool en spekjes

Tags:        

Vandaag dan toch echt een maaltijd die binnen 30 minuten klaar is. Dan benoem ik dit artikel vanaf nu ook “Simone’s 30 minute meals”, gewoon omdat het kan.
Vandaag een heerlijk recept voor pastinaakpuree met spitskool en spekjes. Voor mij een gerecht dat perfect bij de herfst en winter past. Het romige van de puree met de spitskool, het zoete van de rozijnen en het zoute van de spekjes.. heerlijke smaken op 1 bord!

Dit gerecht is helemaal paleo, de pastinaakpuree is gemaakt van; juist pastinaak. Pastinaak leent zich goed voor puree en heeft geen aardappel nodig.

Pastinaakpuree leerde ik echt kennen toen het gebruikt werd in 1 van de gerechten uit een maaltijdbox. Mijn vriend en ik verwachtten er toen niet zoveel van, maar waren echt helemaal weg van die heerlijke smaak!  Sindsdien staat het dan ook vaker op het menu.
Ik vond het dan ook hoog tijd om er een lekker recept mee te maken om met jullie te delen.

pastinaakpuree met spitskool en spekjes

Onderstaande ingrediënten zijn voor 2 personen.
Er van uitgaande dat je de paprikapoeder en cayennepeper in huis hebt, ben je voor dit gerecht ongeveer € 4,45 per persoon kwijt. (dat is als je bij de grote blauwe supermarkt boodschappen doet) Natuurlijk kun je naar elke andere supermarkt gaan, tegenwoordig verkopen ze bijna overal deze ingrediënten.
Best een lekker en betaalbaar gerecht al zeg ik het zelf!

Ingrediënten
– 400 gr pastinaak
– 4 teentjes knoflook
– 400 gr spitskool
– 1 tl paprikapoeder
– snuf cayennepeper
– handje blanke rozijnen
– 200 gr spekjes

Bereiding
Schil de pastinaken en snijd de uiteindes eraf. Snijd de pastinaak in stukken en doe in een pan.
Pel de teentjes knoflook (alle 4) en voeg deze aan de pastinaak toe. Vul de pan met water, tot alles net onder staat en breng aan de kook.
Zet het vuur uit zodra de pastinaak gaar is en laat nog even staan.

Snijd ondertussen de spitskool in dunne reepjes.
Verhit wat (kokos)olie in een wok en voeg hier de spitskool aan toe. Bak 6 minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig om.
Voeg de paprikapoeder en cayennepeper toe en bak 2 minuten mee.
Zet het vuur uit en schep de rozijnen door de spitskool.

Bak ondertussen de spekjes rondom bruin in een koekenpan zonder olie.
Laat de spekjes even uitlekken op een keukenpapiertje.

Giet de pastinaak af en doe terug in de pan. Voeg eventueel een klein klontje boter toe voor een lekkere romige puree.
Voeg een snuf zout toe aan de pastinaak en gebruik een pureestamper om er puree van te maken.

Verdeel de puree over 2 borden, hier overheen de spitskool en maak het af met de spekjes.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.