Appel clafoutis

Appel clafoutis

Deze maand doe ik ook weer mee aan de receptenruil. Misschien is het geen verassing maar ik koos ervoor om weer wat lekkers te bakken; appel clafoutis.
Een clafoutis stond al langer op mijn to-cook lijstje, dus toen ik deze bovenaan op de website van Iris zag staan wist ik meteen dat ik daarmee aan de slag wilde. Dat deze clafoutis daarnaast ook nog eens helemaal paleo (vrij van tarwe, gluten, geraffineerde suikers en lactose) is is dan helemaal mooi meegenomen!

Deze appel clafoutis is echt heerlijk! Lekker als tussendoortje, maar ik heb er ook als ontbijt van genoten. Dat kan ook eigenlijk best, want de enige zoetstof die erin gaat is wat honing of maple syrup en wat kokosbloesemsuiker voor de vorm, dat is dan zo weinig dat het eigenlijk te verwaarlozen is.

De website waar ik dus van mocht koken is De Voedzame Keuken van Iris. Ik leerde Iris al eerder kennen tijdens een foodbloggersevent en ik ben daarnaast ook echt fan van haar website. Vooral omdat zij juist al die dingen doet die ik graag een keer zou willen doen maar wat er dan toch nooit van komt, zoals bijvoorbeeld zelf fermenteren.

Appel clafoutis

Het originele recept van Iris vind je hier. Mijn recept is een ietsie pietsie anders; ik had namelijk geen natrium bicarbonaat en vanillepoeder in huis. Daarnaast heb ik maar 2 appels gebruikt in plaats van 3, omdat ik er nog 2 had liggen en ik dacht dat dat ook wel genoeg zou zijn :)

Ingrediënten
– boter om in te vetten
– kokosbloesemsuiker
– 2 appels
– kneepje citroensap
– 1 tl kaneel
– 100 gr amandelmeel
– 0,5 tl bakpoeder
– 3 eieren
– 75 ml kokosmelk
– 2 el gesmolten boter of kokosolie
– 3 el maple syrup of honing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
Vet een ronde vorm in met wat boter en bestrooi dit met een dun laagje kokosbloesemsuiker.

Schil de appels en snijd het klokhuis eruit, snijd de appels in partjes. Doe in een kom en meng met een kneepje citroensap en de kaneel.

Meng in een kom het amandelmeel, bakpoeder en een snufje zout goed door elkaar.

Voeg de eieren, kokosmelk, gesmolten boter en de maple syrup toe. Mix het tot een glad beslag.

Verdeel de appelstukjes over de bodem van de vorm.
Giet hier overheen het beslag.

Bak de clafoutis in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

 

2 gedachtes over “Appel clafoutis

  1. Nicolette zegt:

    Heb je ook een alternatief voor kokosmelk? Kokosolie is smaakloos, weet ik inmiddels, dus die kan ik wel gebruiken, maar ik hou absoluut niet van kokossmaak. Graag een alternatief voor de kokosmelk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *