Pastinaakpuree met spitskool en spekjes

pastinaakpuree met spitskool en spekjes

Vandaag dan toch echt een maaltijd die binnen 30 minuten klaar is. Dan benoem ik dit artikel vanaf nu ook “Simone’s 30 minute meals”, gewoon omdat het kan.
Vandaag een heerlijk recept voor pastinaakpuree met spitskool en spekjes. Voor mij een gerecht dat perfect bij de herfst en winter past. Het romige van de puree met de spitskool, het zoete van de rozijnen en het zoute van de spekjes.. heerlijke smaken op 1 bord!

Dit gerecht is helemaal paleo, de pastinaakpuree is gemaakt van; juist pastinaak. Pastinaak leent zich goed voor puree en heeft geen aardappel nodig.

Pastinaakpuree leerde ik echt kennen toen het gebruikt werd in 1 van de gerechten uit een maaltijdbox. Mijn vriend en ik verwachtten er toen niet zoveel van, maar waren echt helemaal weg van die heerlijke smaak!  Sindsdien staat het dan ook vaker op het menu.
Ik vond het dan ook hoog tijd om er een lekker recept mee te maken om met jullie te delen.

pastinaakpuree met spitskool en spekjes

Onderstaande ingrediënten zijn voor 2 personen.
Er van uitgaande dat je de paprikapoeder en cayennepeper in huis hebt, ben je voor dit gerecht ongeveer € 4,45 per persoon kwijt. (dat is als je bij de grote blauwe supermarkt boodschappen doet) Natuurlijk kun je naar elke andere supermarkt gaan, tegenwoordig verkopen ze bijna overal deze ingrediënten.
Best een lekker en betaalbaar gerecht al zeg ik het zelf!

Ingrediënten
– 400 gr pastinaak
– 4 teentjes knoflook
– 400 gr spitskool
– 1 tl paprikapoeder
– snuf cayennepeper
– handje blanke rozijnen
– 200 gr spekjes

Bereiding
Schil de pastinaken en snijd de uiteindes eraf. Snijd de pastinaak in stukken en doe in een pan.
Pel de teentjes knoflook (alle 4) en voeg deze aan de pastinaak toe. Vul de pan met water, tot alles net onder staat en breng aan de kook.
Zet het vuur uit zodra de pastinaak gaar is en laat nog even staan.

Snijd ondertussen de spitskool in dunne reepjes.
Verhit wat (kokos)olie in een wok en voeg hier de spitskool aan toe. Bak 6 minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig om.
Voeg de paprikapoeder en cayennepeper toe en bak 2 minuten mee.
Zet het vuur uit en schep de rozijnen door de spitskool.

Bak ondertussen de spekjes rondom bruin in een koekenpan zonder olie.
Laat de spekjes even uitlekken op een keukenpapiertje.

Giet de pastinaak af en doe terug in de pan. Voeg eventueel een klein klontje boter toe voor een lekkere romige puree.
Voeg een snuf zout toe aan de pastinaak en gebruik een pureestamper om er puree van te maken.

Verdeel de puree over 2 borden, hier overheen de spitskool en maak het af met de spekjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *