Risotto met spinazie en schapenkaas

risotto spinazie schapenkaas

Op deze kaasdinsdag deel ik graag het recept voor deze overheerlijke risotto met spinazie en schapenkaas. Risotto is een gerecht dat voor mij perfect bij de herfst past, al helemaal nu het toch echt frisser aan het worden is. Goede comfortfood, vooral door het gebruik van de kaas.

Risotto.. heel eerlijk gezegd had ik al 5 jaar geen risotto gemaakt. Want toen ik met paleo begon paste risotto niet meer in mijn menu. Nu merk ik dat ik af en toe best kan genieten van een lekkere rijst- of pastaschotel. Wel met mate, maar soms moet je jezelf verwennen!

risotto spinazie schapenkaas

Onderstaand recept is voor 2 personen, lekker met een tomatensalade erbij.

Ingrediënten
– 110 gr risottorijst
– 250 gr spinazie
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 50 ml witte wijn
– 300 ml groentebouillon
– 50 gr schapenkaas (of andere kaas die je lekker vindt)
– 1 takje verse rozemarijn

Bereiding
Verhit wat olie in een wok en bak hierin de spinazie (op 1 handje na, deze gebruik je voor de garnering) tot deze geslonken is. Doe de spinazie over in een vergiet.
Snijd de paprika in blokjes en bak deze gaar in de wok. Zet apart.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg hier de ui, knoflook en verse rozemarijn aan toe. Bak de ingrediënten enkele minuten tot de ui glazig ziet.
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut mee.

Giet de witte wijn bij de risotto en laat al roerend om matig vuur verdampen. Voeg 1 soeplepel bouillon toe en laat deze al roerend verdampen, voeg daarna pas de tweede lepel bouillon toe. Herhaal dit tot de risotto gaar is, dit zal ongeveer 20 minuten duren.

Als de risotto gaar is haal je het takje van de rozemarijn eruit.
Knijp het vocht uit de spinazie en voeg deze samen met de paprika toe aan de risotto, roer goed door.

Voeg nu de geraspte schapenkaas en 1 tl boter toe aan de risotto, schep goed door en doe het deksel op de pan. Laat de risotto 1 a 2 minuten rusten.

Verdeel de spinazie de je achter hebt gehouden over de borden, schep hierop de risotto.

 

Tip: Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *