Inspiratie Reviews

All Day Breakfast

All day breakfast

Tags:      

Dit pareltje van een kookboek lag al even te wachten op een review. All Day Breakfast, gaat natuurlijk zoals de naam al doet vermoeden over het ontbijt.
Het boek lag standaard op mijn eettafel en volgensmij heb ik er elke dag wel even ingekeken. Gewoon omdat het echt een mooi boek is. Foto’s om van te kwijlen met daarbij duidelijke recepten zonder moeilijke ingrediënten, een geweldig mooie combinatie!

Ik hoor je bijna al denken, heeft Simone al iets uit het boek gemaakt? Als ik heel eerlijk ben is dat een heel kort antwoord; nee. Waarom niet? Tja, dit boek viel precies op de deurmat toen ik net besloot weer wat gezonder te willen gaan eten (voor mij dus weer even zonder suikers, gluten, tarwe en lactose)… Maar ik heb wel een ellenlang to-cook lijstje gemaakt van dit boek! (ik zal straks wat van mijn favorieten delen)

All day breakfast

Denise Kortlever deed echt zo goed als alles zelf voor dit mooie boek, van het bedenken tot de recepten, de teksten en de mooie foto’s. Wat een klus moet dat zijn geweest!
Tijdens haar trips naar bijvoorbeeld Londen en New York zag ze hoe ontbijten/brunchen overal steeds populairder werd. Nee geen klef broodje van het station of thuis even snel een boterham met kaas, maar echt lekker, uitgebreid en vers eten.
En zeg nou eerlijk, ontbijten kunnen we echt heel de dag!

All day breakfast

Het boek is onderverdeeld in 6 hoofstukken; let’s stay in bed, up & running, lazy weekend brunch, healthy & light, the day after the night before en festive mornings.
En echt waar, in elk hoofdstuk vind je heerlijke recepten die precies bij jouw mood/tijd passen. Daarnaast vind je in elk hoofdstuk gezonde recepten, maar zitten er natuurlijk ook enkele guilty pleasures tussen. (als je het al zo wil noemen, want alles draait om de juiste balans toch?)

All day breakfast

Uiteraard staan er altijd recepten in de je persoonlijk het meeste aanspreken.
Mijn oog viel meteen op de hartjeswafels, deze ga ik zeker een keer proberen. Maar eerlijk is eerlijk, die van oma zijn toch het allerlekkerste (of mijn eigen gezonde variant), eens kijken of deze kunnen wedijveren met de recepten die ik al ken.

Welke recepten wil ik zeker gaan maken binnenkort?
– kwark-rozijnenbolletjes
– toast met espressoboter (alleen al door die boter..)
– kokos-limoenbrood
– coconut pancakes met amandelmeel
– donuts uit de oven met nutellaglazuur
– kerstgranola

Maar als ik eerlijk ben kan ik zo nog wel even doorgaan. Van dit boek krijg je namelijk echt trek!
Terwijl ik dit artikel typ begint mijn maag al te rommelen, misschien toch maar even de keuken induiken dus?

Ben je benieuwd naar het boek? Deze is voor €20,00 te koop via bijvoorbeeld bol.com.

All day breakfast

  3 reacties

 • Ik ben zo benieuwd naar het boek! Die foto’s alleen al zetten je aan om alles te willen op eten 🙂

  • Simone 4 november 2015 Beantwoord

   Het is echt een aanrader! Mooie foto’s en geweldige recepten.. Ik ben fan!

 • Marlotte 4 november 2015 Beantwoord

  Dit is echt een boek voor mij, ik ontbijt het liefst ook de hele dag. Prachtige foto’s!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Op zoek naar een lekker lunchrecept? 🙌 Deze omelet met groene asperges is zo’n gerechtje dat echt overheerlijk is en waar je een paar uur op vooruit kunt. Een echt feestje 🎉 op je bord als je het mij vraagt.
.
Link in bio en stories.
.
#lunch #lunchen #omelet #omelette #egg #eggs #asperges #asparagus #groeneasperges #greenasparagus #feta #fetacheese #gezond #gezondeten #eathealthy #healthy #healthyfood #koolhydraatarm #lowcarb #foodie #foodquotesnl
 • Deze eiersalade zonder mayonaise is de laatste tijd weer een erg goed bezocht receptje 🙌. Hij is dan ook erg lekker ❤️! Heb jij hem al gemaakt?
.
Link in bio.
.
#eieren #eiersalade #griekseyoghurt #eggsalad #sandwich #boterham #ontbijt #breakfast #lunch #heerlijk #delicious #healthy #healthyfood #gezondeten #gezondontbijt #gezondleven #gezondrecept #koolhydraatarm #foodie #foodphotography #foodquotesnl
 • Zo 👆ging dat gisteren toen ik mijn eerste oester proefde 😂. Zoals je wel kunt zien durfde ik eigenlijk niet echt én ik vond het ook echt echt echt NIET lekker 😬! Maar uiteindelijk door aanmoediging van m’n mede bloggers tóch met heel veel moeite doorgeslikt 😂.
Verder was het een hele gezellige dag hoor met de meiden 😂🙈😘. Enne, Thanks voor het filmen van deze hilarische actie!
@eindhovensrondje @drnknnl @thehappyfinancial @mamasvaneindhoven @fabtasticworld .
.
#oester #oesters #oysters #firsts #firsttimeeatingoysters #eerstekeeroesterseten #voorallesiseeneerstekeer #nietlekker #neebedankt #eindhoven #eindhovencity #downtown #downtowngourmetmarket #eindhovencaptured #cfood #cfoodeindhoven #eindhovensrondje #thanksladies #foodie #foodquotesnl
 • Ik ben fan van een lekkere en frisse smoothie ❤️ maar helemaal met deze warme dagen 🙌. Ik maakte deze bosvruchten smoothie met @optimel Griekse stijl yoghurt kers. Superlekker én het vult goed 🙌.
.
In mijn stories deel ik het recept!
.
#smoothie #voeltgoed #ontbijt #breakfast #bosvruchten #forrestfruit #yoghurt #delicious #heerlijk #goedbeginvandedag #gezond #gezondeten #gezondontbijt #healthy #healthyfood #foodie #foodquotesnl #ad
 • Hoe zorg jij dat je genoeg vezels binnenkrijgt? Je vindt ze in verschillende producten zoals 🥕🍎🍞. De voordelen van vezels, proteïne en omega-3 daar vertel ik wat meer over op m’n website! Wist je dat er repen bestaan met deze extraatjes?
.
Directe link naar het artikel in m’n bio.
.
📸: @maritlemmensphotography .
.
#vezels #proteine #omega3 #brood #volkoren #volkorenbrood #groente #fruit #eatnatural #barswithbenefits #kitchen #keuken #ontbijt #ontbijtje #eieren #roomboter #photoshoot #memyselfandi #foodie #foodquotesnl
 • Ik stap echt helemaal (!!) uit m’n comfortzone! Ik ben namelijk uitgenodigd voor de castingdag van Heel Holland Bakt 🙌😬🎉.
Onwijs spannend, leuk en nog veel meer tegelijk. Maar jullie snappen dat ik m’n uiterste best ga doen om uiteindelijk in de tent te staan! 💪❤️🙌.
.
#taart #dripcake #botercreme #botercremetaart #chocolade #chocolate #aardbeien #strawberries #snack #treat #heelhollandbakt #castingdag #foodie #foodquotesnl
 • Zin in iets lekkers met maar 5 ingrediënten? 🙌 Dan wil je deze quesadilla’s! Ik ben een echt kaasmeisje 🧀 en heb altijd verschillende soorten kaas in de koelkast liggen. Tijd om er weer wat lekkers mee te koken!
.
Link naar website in bio.
.
#quesadillas #quesadilla #texmex #mexicaans #mexicaansekeuken #mexicaansetosti #bonen #mais #kaas #kaasmeisje #cheese #kaaskop #diner #lunch #foodie #gezondeten #healthy #foodphotography #foodquotesnl
 • Fijne zondag! Hier 👆 drink ik een heerlijke shake van @fiveguysnl 😍, chocolade want dat is dan toch echt mijn favoriet 🙌. Uiteraard aten we ook nog een burger! Erg lekker en zeker een aanrader als je een keer in Eindhoven bent.
En nu aan de salade en fruit, alles draait om de balans toch?! 😂 (overigens is deze foto ongeveer 2 weken geleden gemaakt).
.
#fiveguys #fiveguysnl #fiveguysmilkshake #milkshake #chocolate #chocolade #chocolademilkshake #eindhoven #eindhovencity #ehv #040 #itsme #balans #snack #treat #shake #foodie #foodblogger #foodquotesnl