Recepten Vis

Honing-mosterd zalm met pankokorst

honing-mosterd zalm met pankokorst

Tags:      

De laatste tijd eten we steeds meer vis hier in huize FoodQuotes. Vooral zalm is de laatste tijd weer helemaal favoriet. Grappig, hoe je soms bij vlagen opeens weer zin hebt in bepaalde dingen. Deze honing-mosterd zalm met pankokorst behoort zeker tot onze top 3 en die wil ik jullie dus niet onthouden.

Het is een overheerlijke combinatie, de smaken zijn echt zo lekker samen.
Dit gerecht kost je maar 5 minuten voorbereidend werk en daarna gaat de zalm de oven in. Dus het excuus dat het veel tijd kost of moeilijk te maken is gaat hierbij echt niet op.

Panko leerde ik kennen door een gerecht uit de Mathijs Maaltijdbox. Hierin zat toen een recept voor kipschnitzel, deze vonden we toen zo lekker dat deze ook al vaker op het menu heeft gestaan.
Panko is een Japans soort paneermeel (broodkruim) dat daar vaak gebruikt wordt om gebakken/gefrituurde gerechten een knapperig korstje te geven. Zo at ik een keer in PortugalΒ een keer gefrituurde sushi met een pankokorst… echt.. hemels!

honing-mosterd zalm met pankokorst

IngrediΓ«nten, voor 2 personen
– 2 zalmfilets
– 1 el honing
– 1 el mosterd (fijne)
– 1 teentje knoflook
– 30 gr panko
– 1 el gedroogde dille
– 1 tl citroenrasp
– 2 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Zet een ovenschaal klaar en haal de zalm uit de koelkast.

Pers de knoflook boven een kommetje, voeg de honing en mosterd toe en meng tot een egale massa. Giet dit mengsel in een diep bord. (het lijkt wat weinig, maar het is zeker genoeg)

Meng in een diep bord de panko, dille, citroenrasp en de olijfolie door elkaar met een vork.

Haal een zalmfilet door het honing-mosterd mengsel en zorg dat de zalm helemaal bedekt is. Haal deze zalmfilet vervolgens door het panko mengsel en zorg dat deze helemaal bedekt is. Leg de zalmfilet in de ovenschaal.
Herhaal dit met de andere zalmfilet.

Heb je nog wat van het pankomengsel over? Druk dit dan met je vingers op de bovenkant van beide zalmfilets.

Bak de zalm in het midden van de oven in 15 minuten gaar.

Serveer met schijfjes citroen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen πŸ˜πŸ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen πŸ‘
  • Yes πŸ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❀️
  • Deze pizza met halloumi Γ¨n rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in πŸ•dan moet je zeker deze maken πŸ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit πŸŽπŸπŸŠπŸ†πŸ₯•πŸ₯’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken πŸ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! πŸ™Œ 😍 ❀️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediΓ«nten voor nodig πŸ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.