Recepten Vis

Honing-mosterd zalm met pankokorst

honing-mosterd zalm met pankokorst

Tags:      

De laatste tijd eten we steeds meer vis hier in huize FoodQuotes. Vooral zalm is de laatste tijd weer helemaal favoriet. Grappig, hoe je soms bij vlagen opeens weer zin hebt in bepaalde dingen. Deze honing-mosterd zalm met pankokorst behoort zeker tot onze top 3 en die wil ik jullie dus niet onthouden.

Het is een overheerlijke combinatie, de smaken zijn echt zo lekker samen.
Dit gerecht kost je maar 5 minuten voorbereidend werk en daarna gaat de zalm de oven in. Dus het excuus dat het veel tijd kost of moeilijk te maken is gaat hierbij echt niet op.

Panko leerde ik kennen door een gerecht uit de Mathijs Maaltijdbox. Hierin zat toen een recept voor kipschnitzel, deze vonden we toen zo lekker dat deze ook al vaker op het menu heeft gestaan.
Panko is een Japans soort paneermeel (broodkruim) dat daar vaak gebruikt wordt om gebakken/gefrituurde gerechten een knapperig korstje te geven. Zo at ik een keer in Portugal een keer gefrituurde sushi met een pankokorst… echt.. hemels!

honing-mosterd zalm met pankokorst

Ingrediënten, voor 2 personen
– 2 zalmfilets
– 1 el honing
– 1 el mosterd (fijne)
– 1 teentje knoflook
– 30 gr panko
– 1 el gedroogde dille
– 1 tl citroenrasp
– 2 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Zet een ovenschaal klaar en haal de zalm uit de koelkast.

Pers de knoflook boven een kommetje, voeg de honing en mosterd toe en meng tot een egale massa. Giet dit mengsel in een diep bord. (het lijkt wat weinig, maar het is zeker genoeg)

Meng in een diep bord de panko, dille, citroenrasp en de olijfolie door elkaar met een vork.

Haal een zalmfilet door het honing-mosterd mengsel en zorg dat de zalm helemaal bedekt is. Haal deze zalmfilet vervolgens door het panko mengsel en zorg dat deze helemaal bedekt is. Leg de zalmfilet in de ovenschaal.
Herhaal dit met de andere zalmfilet.

Heb je nog wat van het pankomengsel over? Druk dit dan met je vingers op de bovenkant van beide zalmfilets.

Bak de zalm in het midden van de oven in 15 minuten gaar.

Serveer met schijfjes citroen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.