Recepten Vis

Honing-mosterd zalm met pankokorst

honing-mosterd zalm met pankokorst

Tags:      

De laatste tijd eten we steeds meer vis hier in huize FoodQuotes. Vooral zalm is de laatste tijd weer helemaal favoriet. Grappig, hoe je soms bij vlagen opeens weer zin hebt in bepaalde dingen. Deze honing-mosterd zalm met pankokorst behoort zeker tot onze top 3 en die wil ik jullie dus niet onthouden.

Het is een overheerlijke combinatie, de smaken zijn echt zo lekker samen.
Dit gerecht kost je maar 5 minuten voorbereidend werk en daarna gaat de zalm de oven in. Dus het excuus dat het veel tijd kost of moeilijk te maken is gaat hierbij echt niet op.

Panko leerde ik kennen door een gerecht uit de Mathijs Maaltijdbox. Hierin zat toen een recept voor kipschnitzel, deze vonden we toen zo lekker dat deze ook al vaker op het menu heeft gestaan.
Panko is een Japans soort paneermeel (broodkruim) dat daar vaak gebruikt wordt om gebakken/gefrituurde gerechten een knapperig korstje te geven. Zo at ik een keer in Portugalย een keer gefrituurde sushi met een pankokorst… echt.. hemels!

honing-mosterd zalm met pankokorst

Ingrediรซnten, voor 2 personen
– 2 zalmfilets
– 1 el honing
– 1 el mosterd (fijne)
– 1 teentje knoflook
– 30 gr panko
– 1 el gedroogde dille
– 1 tl citroenrasp
– 2 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Zet een ovenschaal klaar en haal de zalm uit de koelkast.

Pers de knoflook boven een kommetje, voeg de honing en mosterd toe en meng tot een egale massa. Giet dit mengsel in een diep bord. (het lijkt wat weinig, maar het is zeker genoeg)

Meng in een diep bord de panko, dille, citroenrasp en de olijfolie door elkaar met een vork.

Haal een zalmfilet door het honing-mosterd mengsel en zorg dat de zalm helemaal bedekt is. Haal deze zalmfilet vervolgens door het panko mengsel en zorg dat deze helemaal bedekt is. Leg de zalmfilet in de ovenschaal.
Herhaal dit met de andere zalmfilet.

Heb je nog wat van het pankomengsel over? Druk dit dan met je vingers op de bovenkant van beide zalmfilets.

Bak de zalm in het midden van de oven in 15 minuten gaar.

Serveer met schijfjes citroen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heb je al gezien dat deze veel te lekkere chocolate chip cupcakes sinds vanochtend online staan?! Met een twist want ze zijn gemaakt met vanille yoghurt ๐Ÿ™Œ. Dus als je zin hebt om wat lekkers te bakken.... deze zijn echt een aanrader โค๏ธ!
.
Link in bio en stories.
.
#cupcakes #chocolatechipcupcakes #yoghurt #vanilleyoghurt
  • Ienemienemutte ๐ŸŽ๐Ÿ“๐Ÿ‰๐Ÿ’. Gisteren ging manlief boodschappen doen en kwam terug met al dit lekkere rode fruit, he knows me so well! โค๏ธ zo lekker.
.
Wat is jouw favoriet?
.
#watermeloen #kersen #appels #aardbeien #snoepen
  • โ€˜I havenโ€™t been everywhere but itโ€™s on my listโ€™ ๐Ÿš๐Ÿ—บ deze vakantie in het zuid-westen van Amerika en rondreizen met de camper behoort toch wel tot 1 van de tofste vakanties tot nu toe โค๏ธ๐Ÿ™Œ. Vooral door de vrijheid die we hebben ervaren door met een camper te reizen.
Dit is in Death Valley... alleen op de wereld.
.
Wat was jouw tofste vakantie tot nu toe?.
.
#deathvalley #camperreis #alleenopdewereld
  • Is het al tijd voor de vrijmibo?! ๐ŸŽ‰ ja? Heb je dan ook iets lekkers zoals deze ovenbitterballen van @vandobbennl ? Want die kunnen toch niet ontbreken bij een feestje ๐Ÿ™Œ.
Ik deed een onderzoekje naar de favoriete dip Nederland (aka mijn volgers) en het resultaat staat nu online.
Wat denk jij dat de nummer 1 is?
.
Link in bio en stories.
.
#ovenbitterballen #vandobbenoven #vrijmibo #bitterballen
  • Zo, ik heb net boodschappen in huis gehaald voor een kookdagje! Vandaag op de planning; 7 recepten ๐Ÿ™Œ๐Ÿ’ช๐Ÿ™Œ, niet voor mezelf maar een leuke opdracht.
Volgende week ook weer koken en fotograferen maar dan wรฉl voor een eigen project ๐Ÿ˜! Maar nu eerst deze toffe opdracht afronden!
#receptontwikkeling #fotografie #foodfotografie #zzper #foodie #boodschappen
  • Bananenmuffins, als ik gezond wil snoepen van iets lekkers dan maak ik deze vaak ๐Ÿ™Œ. Ze zijn zo makkelijk te maken, lekker รฉn je kunt er alle kanten mee op! Met noten of cacao behoren tot mijn 2 favorieten โค๏ธ. Ideaal als tussendoortje als je wat gezonder (of paleo) wilt eten zoals ik nu.
Nu ik ook weer begonnen ben met sporten ๐Ÿ’ช wil ik mโ€™n lijf ook echt voeden en niet zomaar lukraak vullen.
#tussendoortje #nietvullenmaarvoeden #gezondeten
  • Ik ben zo iemand die veel te makkelijk is afgeleid van de dingen waarmee ze bezig is. Maar met deze schat ๐Ÿ‘†is dat helemaal niet erg! ๐Ÿ˜ โค๏ธ even knuffelen tussen het koken door kan รกltijd!
Maar goed, mijn focus... die raak ik de laatste tijd een beetje kwijt. Ik heb het druk met mijn eigen bedrijf als blogger/receptonwikkelaar/fotograaf en daar ben ik zo dankbaar voor ๐Ÿ™Œ! Maar het mag wel een beetje in banen geleid worden๐Ÿ™ˆ , met wat meer structuur.
Zometeen een gesprek met mijn business coach en daar zal de focus dan ook op gaan liggen.
.
Ben jij ook zo gemakkelijk afgeleid?
.
#dog #dogsofinstagram #labrador #whitelabrador #hond #knuffelen #kroelen #keuken #kitchen #koken #meanwhile #cooking #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #foodphotography #blogger #pannenkoeken #aardbeien #memyselfandi #fabiennechapot #foodquotesnl
  • Met deze vegan paddenstoelenragout weet je zeker dat je wat lekkers op tafel zet. Ik gebruik een mix van verschillende champignons, waaronder 2 die ik nog niet kende. ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ lekker dat dit gerechtje is!!
.
Link naar website in bio en stories.
.
#ragout #paddenstoelen #paddenstoelentijd #paddenstoelenragout #vegan #veganfood #veganfoodie #vegetarisch #vegetarian #eikhaas #koraalzwam #champignons #paleo #healthy #healthyfood #fitdutchie #foodie #foodquotesnl #funghi