Groenten Paleo Recepten Vlees

Salade met rosbief en balsamico-champignons

Rosbief salade

Tags:         

In de herfst/wintertijd worden er over het algemeen minder salades gegeten. Mensen hebben zin in warm eten; comfort food. Terwijl een salade voor mij ook echt in dat rijtje zou kunnen passen. Bijvoorbeeld deze salade met rosbief en balsamico-champignons. De champignons zijn echt een heerlijk onderdeel van deze salade, ware smaakbommetjes.

Dus, ik wil zeker aanraden om deze salade binnenkort eens te maken. Bijvoorbeeld met (zoete) aardappel on the side, dan heb je een complete en heerlijke maaltijd.

Rosbief salade

Met onderstaande ingrediënten maakte ik een salade voor 2 personen. Daarnaast aten we hasselback aardappelen, klik hier voor het recept.

Uiteraard kun je deze salade ook meenemen als lunch. Doe dan de champignons onderop zodat de salade vers en knapperig blijft.

Ingrediënten
– 150 gr rucola slamelange
– 250 gr champignons
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 3 el balsamico
– 1 tl honing
– 1 tl tijm
– 10 dikke plakken rosbief
– olijfolie

Bereiding
Maak de ui schoon, snijd in tweeën en de helften in dunne ringen.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
Snijd ondertussen de knoflook in kleine stukjes, of doe dit met een knoflookpers.
Maak de champignons schoon (met een borsteltje of stuk keukenpapier) en snijd deze in vieren.

Voeg de champignons en de knoflook toe aan de uien en bak de champignons zacht.
Blijf regelmatig roeren.

Voeg de balsamico, honing, tijm en een flinke snuf peper en zout toe en bak nog 3-5 minuten.
Zet het vuur uit zodat het iets kan afkoelen.

Verdeel de sla over een groot bord, rol de plakjes rosbief op en leg deze tussen de sla.
Verdeel als laatste de balsamico-champignons over de salade en maak af me een scheutje goede olijfolie.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)