Groenten Paleo Recepten Vlees

Salade met rosbief en balsamico-champignons

Rosbief salade

Tags:        

In de herfst/wintertijd worden er over het algemeen minder salades gegeten. Mensen hebben zin in warm eten; comfort food. Terwijl een salade voor mij ook echt in dat rijtje zou kunnen passen. Bijvoorbeeld deze salade met rosbief en balsamico-champignons. De champignons zijn echt een heerlijk onderdeel van deze salade, ware smaakbommetjes.

Dus, ik wil zeker aanraden om deze salade binnenkort eens te maken. Bijvoorbeeld met (zoete) aardappel on the side, dan heb je een complete en heerlijke maaltijd.

Rosbief salade

Met onderstaande ingrediënten maakte ik een salade voor 2 personen. Daarnaast aten we hasselback aardappelen, klik hier voor het recept.

Uiteraard kun je deze salade ook meenemen als lunch. Doe dan de champignons onderop zodat de salade vers en knapperig blijft.

Ingrediënten
– 150 gr rucola slamelange
– 250 gr champignons
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 3 el balsamico
– 1 tl honing
– 1 tl tijm
– 10 dikke plakken rosbief
– olijfolie

Bereiding
Maak de ui schoon, snijd in tweeën en de helften in dunne ringen.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
Snijd ondertussen de knoflook in kleine stukjes, of doe dit met een knoflookpers.
Maak de champignons schoon (met een borsteltje of stuk keukenpapier) en snijd deze in vieren.

Voeg de champignons en de knoflook toe aan de uien en bak de champignons zacht.
Blijf regelmatig roeren.

Voeg de balsamico, honing, tijm en een flinke snuf peper en zout toe en bak nog 3-5 minuten.
Zet het vuur uit zodat het iets kan afkoelen.

Verdeel de sla over een groot bord, rol de plakjes rosbief op en leg deze tussen de sla.
Verdeel als laatste de balsamico-champignons over de salade en maak af me een scheutje goede olijfolie.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.