Groenten Recepten

Spirelli salade met sojadressing

spirelli salade sojadressing

Tags:     

Deze heerlijke spirelli salade met sojadressing stond al langer op mijn lijstje om met jullie te delen. Deze maakte ik alweer een paar maanden geleden toen we eters hadden. Helaas heb ik toen geen mooie foto’s kunnen maken, dus dan maken we hem gewoon nog een keer.

Geen straf, want de salade viel echt bij iedereen in de smaak. Ik denk ook vooral omdat het weer eens iets anders is dan de standaard salade.
Door het gebruik van de sojadressing en de pinda’s krijgt deze salade een Oosters tintje.

Spirelli, oftewel zoodles, oftewel groente-spaghetti maak je met een juliennesnijder, of net als ik doe  met een super spirali. Het zorgt ervoor dat je salade net weer eens wat anders dan anders is.
Het apparaat is misschien niet super goedkoop in de aanschaf, maar ik kan je garanderen dat deze z’n geld waard is. Ik gebruik hem meerdere keren per week voor salades of om spaghetti van courgette te maken.

spirelli salade sojadressing

De eerste keer dat we dit gerecht aten was dat in combinatie met gehaktballetjes in saffraansaus  en naanbrood. Dat recept voor de gehaktballetjes in saffraansaus moet ik toch ook nog eens maken om met jullie te delen!

Ingrediënten, bijgerecht voor 4 personen
– 1 courgette
– 1 komkommer
– 2 winterwortels
– 2 lente-uitjes
– handvol ongezouten pinda’s

Ingrediënten dressing
– sap van een halve limoen
– 3 el (walnoot)olie
– 3 el sojasaus
– 1 tl honing
– 1 teen knoflook

Bereiding
Begin met de dressing, deze wordt namelijk alleen maar lekkerder als hij even gestaan heeft.
Pers de knoflook en meng dit met de overige ingrediënten voor de dressing in een kommetje.

Was de courgette, komkommer en schil eventueel de wortels. Maak spirelli van deze groenten en doe ze in een grote kom.

Snijd de lente-ui in dunne ringen en verdeel over de salade.
Hak de pinda’s grof en verdeel deze over de salade.

Verdeel de dressing over de salade net voordat je aan tafel gaat.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)