Groenten Recepten

Spirelli salade met sojadressing

spirelli salade sojadressing

Tags:     

Deze heerlijke spirelli salade met sojadressing stond al langer op mijn lijstje om met jullie te delen. Deze maakte ik alweer een paar maanden geleden toen we eters hadden. Helaas heb ik toen geen mooie foto’s kunnen maken, dus dan maken we hem gewoon nog een keer.

Geen straf, want de salade viel echt bij iedereen in de smaak. Ik denk ook vooral omdat het weer eens iets anders is dan de standaard salade.
Door het gebruik van de sojadressing en de pinda’s krijgt deze salade een Oosters tintje.

Spirelli, oftewel zoodles, oftewel groente-spaghetti maak je met een juliennesnijder, of net als ik doe  met een super spirali. Het zorgt ervoor dat je salade net weer eens wat anders dan anders is.
Het apparaat is misschien niet super goedkoop in de aanschaf, maar ik kan je garanderen dat deze z’n geld waard is. Ik gebruik hem meerdere keren per week voor salades of om spaghetti van courgette te maken.

spirelli salade sojadressing

De eerste keer dat we dit gerecht aten was dat in combinatie met gehaktballetjes in saffraansaus  en naanbrood. Dat recept voor de gehaktballetjes in saffraansaus moet ik toch ook nog eens maken om met jullie te delen!

Ingrediënten, bijgerecht voor 4 personen
– 1 courgette
– 1 komkommer
– 2 winterwortels
– 2 lente-uitjes
– handvol ongezouten pinda’s

Ingrediënten dressing
– sap van een halve limoen
– 3 el (walnoot)olie
– 3 el sojasaus
– 1 tl honing
– 1 teen knoflook

Bereiding
Begin met de dressing, deze wordt namelijk alleen maar lekkerder als hij even gestaan heeft.
Pers de knoflook en meng dit met de overige ingrediënten voor de dressing in een kommetje.

Was de courgette, komkommer en schil eventueel de wortels. Maak spirelli van deze groenten en doe ze in een grote kom.

Snijd de lente-ui in dunne ringen en verdeel over de salade.
Hak de pinda’s grof en verdeel deze over de salade.

Verdeel de dressing over de salade net voordat je aan tafel gaat.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.