Groenten Paleo Recepten

Pittige zoete aardappel

Pittige zoete aardappel

Tags:       

Deze pittige zoete aardappel maakt een geweldig lekker bijgerecht. Door de combinatie van de pittige harissa en het natuurlijke zoete van de zoete aardappel en de honing heb je echt een ware smaaksensatie. Daarnaast zit er ook nog een verrassend ander ingrediënt in. (daarvoor moet je toch echt even verder lezen)

Eerlijk is eerlijk, ik ben over het algemeen niet zo’n fan van pittig eten. Tenzij het in een perfecte balans is en ik dus niet het gevoel heb dat mijn mond in brand staat. Die balans hebben deze aardappeltjes zeker, ze hebben een kleine kick.

Toen ik het potje harissa opentrok moest ik natuurlijk eerst een klein beetje proeven, ter grootte van een speldenknopje, hé die is helemaal niet pittig dacht ik nog. Dus hop, dan stop ik gewoon even de hele lepel in m’n mond zodat die schoon de vaatwasser in kan (macht der gewoonte..). En precies op het moment dat ik dat deed zag ik de rode peper zaadjes in het potje…
Nou ik kan je vertellen.. dat was dus wel pittig! Maar al met al viel het me nog mee, de hitte was vrij snel weg. Zou ik dan toch nog echt pittig eten gaan waarderen?

Pittige zoete aardappel

Met onderstaande ingrediënten maak je een bijgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten
– 500 gr zoete aardappel
– 1 el rode peper saus (ik gebruikte deze)
– 1 el honing
– 1 tl kaneel
– 2 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm.

Doe de zoete aardappel met alle ingrediënten in een kom en mix goed door.
Verdeel de zoete aardappel blokjes over de bakplaat en bak deze 20 minuten in het midden van de oven.

Schep de zoete aardappel om en bak ze vervolgens nog 15 minuten op 180 graden (hetelucht).

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.