Diner Groenten Lunch Paleo Recepten

Zoodles met pesto

zoodles pesto

Tags:       

Zoodles, spirelli, courgetti… oftewel spaghetti van courgette, ik blijf ze gewoon zoodles noemen want dat vind ik toch wel het leukste klinken. Zoodles is dan weer afgeleid van het Engels Zucchini nOODLES.
Deze zoodles met pesto is een overheerlijk gerecht voor de lunch of diner. Voor een maaltijd zonder vlees maar met een flinke portie groenten en boordevol smaak.

Zoodles maakte ik voorheen altijd met een juliennesnijder/mesje, wat altijd goed is gegaan. Maar het nadeel vond ik dat deze toch vaak wat kleine sliertjes maakte en dat het een stuk lastiger werd op het moment dat je courgette breder is dan het mesje.
Tot ik de super spirali ontdekte, een mooi apparaat waar je je groenten opprikt om zo mooie slierten te draaien. Met verschillende mesjes kies je makkelijk zelf je favoriet.
Vind je de super spirali iets te prijzig? Dan kun je ook gaan voor het kleinere en goedkopere neefje de spiraalsnijder, deze heeft qua uiterlijk wel wat weg van een puntenslijper.zoodles pesto

 

De pesto die ik gebruikte voor dit recept komt eerlijk gezegd gewoon uit een potje. Uiteraard kun je er voor kiezen om ook de pesto zelf te maken, dat is natuurlijk nog veel lekkerder.

Ingrediënten, per portie
– 1 courgette
– 0,5 ui
– 125 gr champignons (half bakje)
– 1 rode paprika
– 1 el pesto

Bereiding
Was de courgetten en maak er zoodles/spaghetti van.
Snijd de ui in dunne ringen, de champignons in plakjes en de paprika in dunne reepjes.

Verhit wat kokosolie in een wok en fruit hierin de ui.
Voeg de champignons, de paprika en een snuf zout en peper toe en bak tot de champignons gaar zijn.(de paprika mag wat knapperig blijven)

Voeg de zoodles toe en bak, terwijl je alles om blijft scheppen, nog 2-3 minuten.

Schep de zoodles op een bord en schep er de el pesto bovenop.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.