Spelt pannenkoeken

Spelt pannenkoeken

Pannenkoeken doen mij echt aan vroeger denken. Een bord met een stapel pannenkoeken stond dan op tafel; met rozijnen, appel, spek, kaas of de gewone. Natuurlijk lag dan altijd die smaak die jij wilde net helemaal onderaan… En uiteraard strooide ik op elke pannenkoek uitgebreid poedersuiker, want wat is nou een pannenkoek zonder poedersuiker?!

Pannenkoeken verschijnen hier vrijwel nooit op het menu. Het is voor mij echt iets van vroeger.
Maar met deze spelt pannenkoeken zou dat zomaar weer kunnen veranderen!
Deze zijn vrij van lactose door het gebruikt van een spelt drank. Dubbelop spelt dus in dit recept.

Spelt pannenkoeken

In dit recept maak ik gebruik van Spelt Dream Bio van Hain Celestial. Ik kreeg deze verpakking opgestuurd om uit te proberen.
Spelt Dream Bio is een plantaardige drank gemaakt van spelt dat gefermenteerd wordt en dat heeft een leuke eigenschap; het wordt er namelijk zoet door. En inderdaad, als je de drank proeft heeft het zeker een zoete ondertoon. Het lijkt bijna op slagroom of gesmolten ijs. Rare vergelijking, maar ik weet anders het zoete niet zo goed te beschrijven.
Daarnaast is deze drank verrijkt met calcium, zo bevat 1 glas 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium per dag.

Deze smaak vind ik dus wel lekker! Dus hop, deze drank ging meteen bij mijn Granola. Genieten!
Naast dat deze drank heerlijk is bij je ontbijt, kun je er natuurlijk ook iets lekkers mee bakken. Bijvoorbeeld deze pannenkoeken.

Onderstaand recept is voor 4 pannenkoeken. Ja ik weet het, er staan er maar 3 op de foto… bij mij mislukt altijd de eerste pannenkoek; hij smaakt wel lekker maar komt helemaal verkreukeld uit de pan. Deze heeft de foto dus niet gehaald.

Ingrediënten, 4 pannenkoeken
– 125 gr speltmeel
– 250 ml Spelt Dream Bio
– 2 eieren
– snufje zout

Bereiding
Doe alle ingrediënten samen in een kom en mix met een garde tot een glad beslag.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een klontje boter of wat kokosolie.

Schep een soeplepel beslag in de pan en spreid dit wat uit door de pan schuin te houden.
Bak de pannenkoek tot de bovenkant gestold is, keer dan de pannenkoek om en bak ook deze kant goudbruin.

 

 

Tip; Deze pannenkoeken zijn met elke soort topping lekker.
Tip 2; Bak wat extra pannenkoeken zodat je deze de volgende dag als lunch mee kunt nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *