Groenten Recepten

Zoete aardappel-spruitjesstamppot

zoete aardappel-spruitjesstamppot

Tags:       

Deze zoete aardappel-spruitjesstamppot met daaroverheen een laagje gesmolten raclette kaas is echt een op en top winters comfort-food recept.

Spruitjes, daar kan ik heel kort over zijn; ik ben er dol op! Vriendlief daarentegen maak ik er niet echt blij mee, dus als ik een avondje alleen ben in de winterse maanden dan eet ik meestal spruitjes. Maar om het dan eens anders te eten dan altijd uit de wok met spekjes heb ik er deze keer een ovenschotel van gemaakt.

Raclette kennen de meeste mensen wel en wordt meestal geassocieerd met de wintersport vakantie. Ik zal het dan maar meteen bekennen, ik heb nog nooit een klassieke raclette gegeten. Wordt misschien toch eens hoog tijd?! Ik ben ook nog nooit op wintersport geweest, maar dat terzijde..
Maar omdat ik het dan toch leuk vind om er niet het standaard recept mee te maken ging ik op zoek naar iets anders.  Daarom werd de kaas dus gesmolten over deze ovenschotel.

Ze smelten de kazen!

zoete aardappel-spruitjesstamppot

Onderstaande schotel is voor ongeveer 2 personen. Eventueel aangevuld met een stukje vlees.
Als je restjes overhoud is dat uiteraard ook lekker als lunch de volgende dag, dan hoef je het alleen nog even op te warmen.

Ingrediënten
– 500 gr zoete aardappel
– 500 gr spruitjes
– klein klontje boter
– 1 tl paprikapoeder
– 0,5 tl knoflookpoeder
– handvol geraspte raclette kaas

Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Kook de zoete aardappel gaar in een pan met water en een snufje zout. Giet ze af en laat uitwasemen.

Snijd de onderkant van de spruitjes af en eventueel ook de buitenste blaadjes. Kook ze in 8 minuten gaar in een pan met water. Giet ze af en laat uitwasemen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht)

Doe de zoete aardappel met een klontje boter en de kruiden in een pan, voeg een flinke snuf zout en peper toe. Gebruik een pureestamper om er een fijne puree van te maken.
Voeg de spruitjes toe en stamp een paar keer met de pureestamper, niet te vaak want we willen niet alle spruitjes kapot maken.

Schep de stamppot in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover.
Zet de schaal 12 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas kan smelten.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories