Groenten Recepten

Orzo met spinazie-tomatensaus en truffelkaas

Orzo met spinazie-tomatensaus

Tags:         

Enige tijd geleden besloot ik dat het weer eens tijd was om de voorraadkast uit te mesten. Vaak kom ik dan ook dingen tegen die ik helemaal vergeten was, soms zelf gekocht en soms gekregen. Zo kwam ik ook de orzo tegen en besloot daar dit lekkere gerecht mee te maken; orzo met spinazie-tomatensaus en truffelkaas.

De orzo is een pastasoort maar bestaat in plaats van alle bekende vormen uit balletjes. Allemaal kleine balletjes in je avondeten, het ziet er geweldig leuk uit toch?!
Ik kan je verklappen dat dit echt een geweldig lekker gerecht is, maar wel super vullend. Alhoewel je normaal van 300 gr pasta met 3 personen zou eten is dit gerecht echt voor 4 personen.

Dit gerecht maakte ik zonder vlees, want met die overheerlijke kaas erover heb je dat echt niet nodig.

Orzo met spinazie-tomatensaus

IngrediΓ«nten, voorΒ 4 personen
– 300 gr orzo
– 300 gr spinazie
– 1 grote ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, gesnipperd
– 1 tl chilivlokken
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 tl rozemarijn
– 1 tl tijm
– 1 tl oregano
– flinke hand geraspte truffelkaas (of andere kaas)

Bereiding
Kook de orzo beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (liever nog iets te hard dan te gaarΒ ) Giet de orzo af en schep er een beetje olijfolie doorheen.

Verhit wat (kokos)olie in een grote pan en fruit hierin de ui, voeg na enkele minuten de knoflook en chilivlokken toe en bak tot de ui glazig ziet.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, rozemarijn, tijm, oregano en zoutΒ toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg hand voor hand 2/3 van de spinazie toe en laat slinken in de saus.
Roer de orzo door de spinazie-tomatensaus.

Voeg net voor het opdienen de resterende spinazie toe en roer even door.

Serveer met de geraspte truffelkaas.

 

    3 reacties

  • Ohmydish 8 december 2015 Beantwoord

    Orzo is erg leuk om mee te koken, geeft echt een andere smaak sensatie aan je gerecht

    • Simone 8 december 2015 Beantwoord

      Ja het is echt anders! Ik ben fan πŸ™‚

  • […] heeft op Foodquotes trouwens heel wat smaakvolle en snelle receptjes staan. Zo dacht ik lang de orzo met spinazie en tomaat te maken, en overwoog ik zelfs even de pompoenmuffins. Maar uiteindelijk ben ik heel tevreden met […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.