Recepten Zoet

Speculaas met gestoofde peertjes

Speculaas met gestoofde peer

Tags:     

Dat wordt genieten met de feestdagen! Heb jij de klus om het nagerecht te verzorgen? Maak dan deze speculaas met gestoofde peertjes, genieten gegarandeerd. Het fijne is dat je ze ook nog eens zo gemaakt hebt.
Maak de peertjes vooraf zodat je zo klaar bent wanneer het tijd is voor het nagerecht, dan is het namelijk alleen nog een kwestie van slagroom opkloppen en de bordjes opmaken.

Gestoofde peren zijn echt super lekker, maar dat kun je natuurlijk ook maken zonder de tonnen suiker. Suiker zit er al genoeg in de slagroom en speculaasjes 🙂
Het voordeel van deze peertjes is dat ze erg snel klaar zijn, doordat je ze in kleine blokjes snijd zijn ze namelijk zo gaar. Ideaal dus met de drukke feestdagen, of als je gewoon zin hebt in een vrij snel maar smakelijk nagerecht.

Speculaas met gestoofde peer

Ingrediënten, voor 4 porties
– 8 speculaasjes
– 2 peren (harde handperen)
– 1 el honing
– 1 tl citroensap
– 0,5 vanillestokje
– 1 steranijs
– 250 ml slagroom
– 1 el suiker
– pure chocolade

Bereiding
Schil beide peren en snijd het klokhuis eruit. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
Doe de peer in en pannetje samen met de honing, citroensap en steranijs.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit. Voeg het vanillemerg en de halve stokjes toe aan de peren.

Laat de peren op een erg laag vuurtje zachtjes pruttelen. Na ongeveer een half uur zouden de peertjes klaar moeten zijn. Let op dat ze niet te zacht worden, gaat het te hard? Gebruik dan een verdeelplaatje.

Klop de slagroom stevig op met de suiker. Doe deze vervolgens in een spuitzak met kartelmondje.

Leg op elk bordje een speculaasje, verdeel hier overheen een laagje slagroom en 1 kleine el peertjes (zonder sap).
Herhaal de bovenstaande stap zodat je een mooi torentje hebt.

Rasp wat pure chocolade over het nagerecht en verdeel de overgebleven peertjes met wat siroop over de bordjes.

 

De peertjes en eventueel de slagroom kun je al ruim van te voren maken.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories