Boterkoekjes met chocolade

Boterkoekjes chocolade

Eerlijk gezegd moesten deze koekjes kerstkransjes worden… maar helaas ik maakte een deeg dat totaal niet in een vorm te spuiten was. Uiteraard gooi ik het dan niet weg maar maak ik er gewoon iets anders van. Dus probeer een keer deze boterkoekjes met chocolade, om je vingers bij af te likken!
Deze koekjes zijn heerlijk bij de thee of koffie. En heb je zin om wat lekkers te bakken voor kerst? Vervang dan de discodip door bijvoorbeeld groene en rode dip.

De laatste tijd zijn er wat “ongezondere” recepten op FoodQuotes verschenen. Dan doel ik dus op de suikers die je vind in de recepten. Toevallig verschijnen deze hier in de kerstmaand, maar zoals met alles draait het om de balans!
Lieve lezers, van 1 koekje wordt je niet dik. Van elke dag een hele schaal wel ;)

Boterkoekjes chocolade

Ingrediënten, voor ongeveer 40 stuks
– 300 gr zachte roomboter
– 200 gr suiker
– 1 tl vanillearoma
– 1 ei
– 5 el melk
– 400 gr bloem
– snufje zout
– reep pure chocolade
– discodip

Bereiding
Zorg voordat je begint dat de roomboter zacht is; op kamertemperatuur.

Mix de boter, suiker, snufje zout en vanillearoma luchtig in een kom.
Voeg het ei en de melk toe en mix goed door.
Klop vervolgens de bloem erdoorheen.

Leg het deeg 25 minuten in de koelkast, dan is het dadelijk makkelijker om koekjes van te vormen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Haal het deeg uit de koelkast en rol balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee. Druk de bolletjes tussen je handpalmen plat tot een mooi rond koekje en leg op het bakpapier. Zorg dat de koekjes iets uit elkaar liggen omdat ze tijdens het bakken iets groter worden.
Herhaal dit tot je bakplaat vol is en het deeg op.

Bak de koekjes gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de koekjes compleet afkoelen voordat je ze gaat versieren.

Smelt de chocolade au-bain marie.
Dip hierin de koekjes tot het midden en leg ze op een vel bakpapier. Bestrooi met discodip als de chocolade nog vloeibaar is.

Laat ze afkoelen voordat je ze serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *