Speculaas met gestoofde peertjes

Speculaas met gestoofde peer

Dat wordt genieten met de feestdagen! Heb jij de klus om het nagerecht te verzorgen? Maak dan deze speculaas met gestoofde peertjes, genieten gegarandeerd. Het fijne is dat je ze ook nog eens zo gemaakt hebt.
Maak de peertjes vooraf zodat je zo klaar bent wanneer het tijd is voor het nagerecht, dan is het namelijk alleen nog een kwestie van slagroom opkloppen en de bordjes opmaken.

Gestoofde peren zijn echt super lekker, maar dat kun je natuurlijk ook maken zonder de tonnen suiker. Suiker zit er al genoeg in de slagroom en speculaasjes :)
Het voordeel van deze peertjes is dat ze erg snel klaar zijn, doordat je ze in kleine blokjes snijd zijn ze namelijk zo gaar. Ideaal dus met de drukke feestdagen, of als je gewoon zin hebt in een vrij snel maar smakelijk nagerecht.

Speculaas met gestoofde peer

Ingrediƫnten, voor 4 porties
– 8 speculaasjes
– 2 peren (harde handperen)
– 1 el honing
– 1 tl citroensap
– 0,5 vanillestokje
– 1 steranijs
– 250 ml slagroom
– 1 el suiker
– pure chocolade

Bereiding
Schil beide peren en snijd het klokhuis eruit. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
Doe de peer in en pannetje samen met de honing, citroensap en steranijs.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit. Voeg het vanillemerg en de halve stokjes toe aan de peren.

Laat de peren op een erg laag vuurtje zachtjes pruttelen. Na ongeveer een half uur zouden de peertjes klaar moeten zijn. Let op dat ze niet te zacht worden, gaat het te hard? Gebruik dan een verdeelplaatje.

Klop de slagroom stevig op met de suiker. Doe deze vervolgens in een spuitzak met kartelmondje.

Leg op elk bordje een speculaasje, verdeel hier overheen een laagje slagroom en 1 kleine el peertjes (zonder sap).
Herhaal de bovenstaande stap zodat je een mooi torentje hebt.

Rasp wat pure chocolade over het nagerecht en verdeel de overgebleven peertjes met wat siroop over de bordjes.

 

De peertjes en eventueel de slagroom kun je al ruim van te voren maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *