Recepten Zoet

Nutella truffels

nutella truffels

Tags:        

Laten we het jaar beginnen met dit recept voor Nutella truffels. Een heerlijke snack voor bij een kopje koffie of thee. Als je ze maakt zoals op de foto’s dan heb je maar 4 ingrediënten nodig, dat is dan weer een mooi pluspunt!
Ik begin het jaar niet met een gezond recept, maar ik beloof je dat die er ook nog genoeg gezonde inspiratie zal verschijnen dit jaar.

Na de bruiloft was het kadootjes uitpakken van de gasten begonnen, we hebben super mooie dingen gekregen waaronder van iemand een pot Nutella. Ik heb er hartelijk om moeten lachen, het enige nadeel; ik heb geen idee van wie deze afkomstig is. Maar goed, mocht de gever meelezen; ik heb er wat lekkers mee gemaakt!

nutella truffels

Deze truffels moet je echt bewaren in de koelkast, anders worden ze te zacht en dat doet de smaak dan niet veel goeds. Net of 5/10 minuten uit de koelkast zijn ze het lekkerste omdat ze dan nog goed stevig zijn.

Met onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 30 stuks als je de truffels de grootte hebben van een grote knikker, ongeveer 2 tot 2,5 cm in doorsnee.
Ik rolde de truffels door cacao en discodip, maar hierin kun je naar hartenlust variëren. Fijngehakte hazelnoten zou bijvoorbeeld ook super lekker zijn.

Ingrediënten
– 250 gr Nutella
– 90 gr poedersuiker
– 4 el cacao
– 4 el discodip

Bereiding
Doe de Nutella en poedersuiker in een kom, meng dit tot je een egale massa hebt. Dit duurt even, alle poedersuiker moet opgenomen zijn.

Zet de kom ik de koelkast voor ongeveer 15 minuten zodat het mengsel steviger wordt.

Doe de cacao en de discodip in aparte schaaltjes.

Draai snel balletjes tussen je handen en haal ze vervolgens door de cacao of discodip, leg op een schaaltje. Herhaal dit tot het gehele mengsel op is.

Bewaar de truffels in de koelkast.

nutella truffels

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)