gebakken appel airfryer

Tags:    

Deze gevulde appel is een lekker en multifunctioneel gerechtje. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje, bij de lunch of als nagerecht.
Zelf vind ik dit echt een perfect ontbijt. Al helemaal omdat ik eigenlijk niet zo’n ontbijter ben, tenzij het met fruit is. De combinatie van warme appel, kaneel, honing en dat dan aangevuld met cruesli (of noten/zaden) maakt dit voor mij echt een verwen ontbijtje.

Ik maakte deze appeltjes in de airfryer. Heb je geen airfryer? Dan kun je ze natuurlijk ook in de oven maken!

Volgensmij was vorig jaar 1 van mijn goede voornemens om beter te gaan ontbijten.. en is dat gelukt? Ja ik denk toch van wel, ik kwam er namelijk achter dat ik het overheerlijk vind om elke dag met een smoothie of sapje te beginnen.
Maar omdat ik af en toe toch ook wat afwisseling wil ben ik dus regelmatig op zoek naar andere lekkere en gezonde ontbijtjes. Deze gevulde appel ga ik zeker vaker maken, wat een verwennerij zo op de vroege ochtend!

gebakken appel airfryer

De appel vulde ik onder andere met spelt cruesli. Uiteraard kun je je eigen favoriete cruesli/muesli of zaden/pitten/noten gebruiken in dit recept. Gebruik wat je op voorraad hebt, dat maakt dit recept zo makkelijk en snel!

Ingrediënten, per persoon
– 1 breaburn appel
– 0,5 tl kaneel
– 3 el cruesli/muesli/noten/zaden/pitten
– 1 tl honing

– 1 tl honing ter garnering als ze klaar zijn

Bereiding
Verwarm de airfryer voor op 175 graden. (Oven:  190 graden)

Was de appel en verwijder het stickertje als die erop zit.
Snijd de appel doormidden. Gebruik een meloenschepje (zo’n half rondje) of een mesje om de appels uit te hollen. Zorg dat je de schil heel laat.

Snijd het klokhuis van het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe in een kommetje.
Mix de kaneel, cruesli/etc en honing door de appelstukjes.
Schep de vulling in de appel en druk zachtjes aan.

Bak de appel 8 minuten in de voorverwarmde airfryer/oven.

Leg de appel op een bord en drizzle er nog wat honing over heen.

    reactie

  • Mariska 7 januari 2016 Beantwoord

    Dat klinkt wel heeel erg lekker! origineel 😀

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.