gebakken appel airfryer

Tags:    

Deze gevulde appel is een lekker en multifunctioneel gerechtje. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje, bij de lunch of als nagerecht.
Zelf vind ik dit echt een perfect ontbijt. Al helemaal omdat ik eigenlijk niet zo’n ontbijter ben, tenzij het met fruit is. De combinatie van warme appel, kaneel, honing en dat dan aangevuld met cruesli (of noten/zaden) maakt dit voor mij echt een verwen ontbijtje.

Ik maakte deze appeltjes in de airfryer. Heb je geen airfryer? Dan kun je ze natuurlijk ook in de oven maken!

Volgensmij was vorig jaar 1 van mijn goede voornemens om beter te gaan ontbijten.. en is dat gelukt? Ja ik denk toch van wel, ik kwam er namelijk achter dat ik het overheerlijk vind om elke dag met een smoothie of sapje te beginnen.
Maar omdat ik af en toe toch ook wat afwisseling wil ben ik dus regelmatig op zoek naar andere lekkere en gezonde ontbijtjes. Deze gevulde appel ga ik zeker vaker maken, wat een verwennerij zo op de vroege ochtend!

gebakken appel airfryer

De appel vulde ik onder andere met spelt cruesli. Uiteraard kun je je eigen favoriete cruesli/muesli of zaden/pitten/noten gebruiken in dit recept. Gebruik wat je op voorraad hebt, dat maakt dit recept zo makkelijk en snel!

Ingrediënten, per persoon
– 1 breaburn appel
– 0,5 tl kaneel
– 3 el cruesli/muesli/noten/zaden/pitten
– 1 tl honing

– 1 tl honing ter garnering als ze klaar zijn

Bereiding
Verwarm de airfryer voor op 175 graden. (Oven:  190 graden)

Was de appel en verwijder het stickertje als die erop zit.
Snijd de appel doormidden. Gebruik een meloenschepje (zo’n half rondje) of een mesje om de appels uit te hollen. Zorg dat je de schil heel laat.

Snijd het klokhuis van het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe in een kommetje.
Mix de kaneel, cruesli/etc en honing door de appelstukjes.
Schep de vulling in de appel en druk zachtjes aan.

Bak de appel 8 minuten in de voorverwarmde airfryer/oven.

Leg de appel op een bord en drizzle er nog wat honing over heen.

    reactie

  • Mariska 7 januari 2016 Beantwoord

    Dat klinkt wel heeel erg lekker! origineel 😀

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!