Groenten Lunch Recepten

Quinoasalade met feta

Quinoasalade feta

Tags:     

Het is weer tijd voor kaasdinsdag! Het is alweer even geleden dat er een kaasrecept online is verschenen, maar vandaag heb ik weer iets heerlijks voor jullie. Deze quinoasalade met feta is perfect als lunch of diner. Maar net wanneer jij er zin in hebt!
Uiteraard ook heerlijk om mee te nemen naar school of werk. Zo weet je zeker dat je een lekkere en voedzame lunch/diner binnen handbereik hebt.

Feta en ik zijn echt de beste vriendjes, ik kan echt genieten van deze kaas. Zorg uiteraard wel dat je een goede feta koopt. Echt waar, je proeft het verschil en dat is het meer dan waard! Ik koop de feta meestal in de Turkse supermarkt, daar verkopen ze grote en kleine blikken.

Waar quinoa een aantal jaar geleden nog amper werd gegeten staat het tegenwoordig steeds vaker bij mensen op tafel. Quinoa wordt ook wel een pseudograan genoemd, mensen vervangen namelijk regelmatig granen door deze voedzame zaadjes. Maar in vergelijking met granen bevat quinoa veel meer voedingswaarde, zo is quinoa rijk aan vitamines, mineralen, voedingsvezels en plantaardige proteïne. Al met al dus een zaadje die je best met regelmaat mag eten.

Quinoasalade feta

Het geweldige mooie bord op deze foto’s heb ik gekregen van OrcaCool en komt uit de  Authentic serie. Doordat de borden een reactieve glazuurlaag bevatten is geen enkel bord hetzelfde. En dat is nou precies wat het zo mooi maakt! (buiten die geweldige turquoise kleur natuurlijk)

Ga je deze salade eten als diner? Voeg dan eventueel wat meer quinoa en rauwkost toe.

Ingredienten, per persoon
– 1 hand frisée sla (of een andere soort sla)
– 25 gr quinoa, dit wordt ongeveer 75 gr gekookte quinoa
– 1 tomaat
– 50 gr feta
– olijfolie
– rode wijnazijn
– peper

Bereiding
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
Giet de quinoa af en laat afkoelen.

Snijd de tomaat in dunne partjes en de feta in kleine blokjes.

Verdeel de sla over het bord, met daaroverheen de quinoa, tomaat en feta.
Besprenkel met wat olijfolie, rode wijnazijn en een snuf peper.

Tip: neem je de salade mee naar school/werk, doe er dan de dressing pas overheen op het moment dat je gaat eten.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.