Recepten Vlees

Gehaktballen uit de slowcooker

gehaktballen slowcooker

Tags:    

Twijfel… want moet ik deze gehaktballen uit de slowcooker wel op de website zetten terwijl ik echt niet tevreden ben over de foto? Dat de foto niet super is is heel makkelijk uit te leggen; we hadden een eter, we hadden trek en de rest zat al te eten toen ik me opeens besefte dat ik nog een foto moest maken. Haastige spoed is zelden goed.

Wat wel echt uitermate goed is is de smaak van deze gehaktballen! Net alsof je oma ze gemaakt heeft.. Wel met iets minder boter dan het halve pakje dat mijn oma altijd gebruikte om de gehaktballen in te braden (waarom ze daarom altijd zo lekker?).

In dit recept maak ik gebruik van een zakje specerijen. Dat komt niet zo heel vaak voor, want meestal gooi ik gewoon zelf vanalles bij elkaar. Maar zodra er geen zout en suiker is toegevoegd aan de specerijen wordt ik er wel blij van!

Het makkelijke aan dit recept is dat je er 2,5 uur voordat je gaat eten aan begint. Je dan een beetje werk hebt en vervolgens alleen nog maar 2 uur hoeft te wachten tot de slowcooker zijn werk heeft gedaan. Dan heb jij dus nog lekker tijd voor alle andere dingen.
En heb je geen slowcooker? Uiteraard kun je de gehaktballen ook braden in de pan! Gebruik dan een pan met een dikke bodem en eventueel een verdeelplaatje.

Ingrediënten, voor 6 grote ballen
– 900 gr rundergehakt
– 1 ui
– 1 ei
– 3,5 el paneermeel
– 1,5 tl Quatre Épices (specerijen van Verstegen)
– snuf zout
– boter

Voor de jus
– 2 tomaten
– 2 el sojasaus
– 0,5 tl Quatre Épices (specerijen van Verstegen)
– zout en peper

Bereiding
Snipper de ui.
Pak een grote kom en doe hierin het gehakt, ui, ei, paneermeel, kruiden en een snuf zout. Meng alles goed door elkaar en vorm er 6 grote ballen van.

Verhit een braadpan met een flinke klont boter en bak hierin de gehaktballen rondom snel bruin.

Ondertussen kun je de tomaten voor de jus vast inkruisen en in een bakje kokend water leggen.
Na ongeveer 30 seconden haal je ze eruit en kun je ze ontvellen.
Snijd de tomaten in vieren en haal de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Haal de gehaktballen uit de braadpan en leg deze alvast in je slowcooker.

Verder met de jus;
Voeg de blokjes tomaat, sojasaus, kruiden een klontje boter, scheutje water en een snuf peper en zout toe aan de braadpan. Schraap met een spatel het aanbaksel los, hier zit namelijk lekker veel smaak aan! Kook de jus zachtjes door en giet het daarna over de gehaktballen in de slowcooker.

Zet de slowcooker op de hoge stand en laat hem daarna 2 uur zijn werk doen.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories