Groenten Recepten Sauzen & Dips

Boerenkoolpesto

boerenkoolpesto

Tags:   

Pesto, maar dan anders. Dit is namelijke een overheerlijke boerenkoolpesto. Andere ingrediënten en een andere smaak, maar wel erg lekker! De standaard ingrediënten zoals basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas worden in dit gerecht alle 3 vervangen.

Probeer deze pesto zeker een keer uit, het smaakt heerlijk over de pasta, als spread etc etc. Uiteraard kun je deze pesto gebruiken zoals je dat normaal doet met een pesto. Het zal alles een compleet andere smaak geven! (ook leuk voor als je eters hebt, die er vanuit gaan dat het een standaard pesto is)

Uiteraard maak ik wel weer gebruik van een lekkere kaas in dit recept. Het is tenslotte #kaasdinsdag. Geen Parmezaanse kaas, maar een lekkere Belegen 35+ kaas.
Daarnaast vervangen we de welbekende pijnboompitten door amandelen en de basilicum door boerenkool. Mag het dan eigenlijk nog wel pesto heten? Of kunnen we het beter omdopen tot boerenkoolspread?

Ach what’s in a name? Het is lekker en dat vind ik dan toch het belangrijkste!

boerenkoolpesto

Ingrediënten
– 100 gr boerenkool
– 40 gr amandelen
– 40 gr belegen 35+ kaas (ik gebruikte deze)
– 1 teentje knoflook
– 7 el extra vierge olijfolie

Bereiding
Snijd de kaas in blokjes.

Doe alle ingrediënten samen met een flinke snuf zout en peper in de keukenmachine en mix tot een egaal mengsel.
Voeg eventueel een extra el olijfolie toe als het geen smeuïge pesto wordt.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.