Groenten Recepten

Crushed potatoes

crushed potatoes

Tags:    

Deze crushed potatoes hadden wij als bijgerecht afgelopen december op onze trouwdag. Een super lekker en makkelijk bijgerecht dat boordevol smaak zit. In het Nederlands kunnen we dit ook wel ovenaardappels noemen, maar soms is een Engelse naam toch beter.

Ik maakte dit gerecht in eerste instantie niet om te delen op de website, maar toen al die lekkere geuren uit de oven ons tegemoet kwamen besloot ik toch maar even snel wat foto’s te maken voordat we aan tafel gingen. En maar goed ook! Want wat hebben we zitten smullen.

Gekookte aardappels, daar maak je mij nou echt niet blij mee… of ja, heel af en toe dan omdat ik het eigenlijk nooit eet. Dus staan er vanavond aardappelen op het menu? Maak er dan eens dit recept mee, ik garandeer je dat je je vingers erbij af zult likken.

crushed potatoes

Ingrediënten, voor 3 personen
– 750 gr vastkokende aardappels
– 1,5 el boter
– zout en peper
– 1,5 el olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 tl rozemarijn
– 1 tl tijm

Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Kook ze beetgaar in water met een snufje zout. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.

Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) en zet er vast een ovenschaal of bakblik in zodat deze warm kan worden.

Haal de ovenschaal uit de oven en smelt de boter erin. Voeg de aardappels toe, bestrooi met zout en peper en hussel even goed om.
Bak de aardappels 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng ondertussen de olijfolie met een uitgeperst teentje knoflook en de rozemarijn en tijm.

Haal de aardappels uit de oven en druk ze met een spatel een beetje plat.
Verdeel vervolgens het kruidenmengsel over de aardappels en schep ze om.

Rooster de aardappels nog een keer 20 minuten in de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)