Groenten Recepten

Crushed potatoes

crushed potatoes

Tags:    

Deze crushed potatoes hadden wij als bijgerecht afgelopen december op onze trouwdag. Een super lekker en makkelijk bijgerecht dat boordevol smaak zit. In het Nederlands kunnen we dit ook wel ovenaardappels noemen, maar soms is een Engelse naam toch beter.

Ik maakte dit gerecht in eerste instantie niet om te delen op de website, maar toen al die lekkere geuren uit de oven ons tegemoet kwamen besloot ik toch maar even snel wat foto’s te maken voordat we aan tafel gingen. En maar goed ook! Want wat hebben we zitten smullen.

Gekookte aardappels, daar maak je mij nou echt niet blij mee… of ja, heel af en toe dan omdat ik het eigenlijk nooit eet. Dus staan er vanavond aardappelen op het menu? Maak er dan eens dit recept mee, ik garandeer je dat je je vingers erbij af zult likken.

crushed potatoes

Ingrediënten, voor 3 personen
– 750 gr vastkokende aardappels
– 1,5 el boter
– zout en peper
– 1,5 el olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 tl rozemarijn
– 1 tl tijm

Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Kook ze beetgaar in water met een snufje zout. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.

Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) en zet er vast een ovenschaal of bakblik in zodat deze warm kan worden.

Haal de ovenschaal uit de oven en smelt de boter erin. Voeg de aardappels toe, bestrooi met zout en peper en hussel even goed om.
Bak de aardappels 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng ondertussen de olijfolie met een uitgeperst teentje knoflook en de rozemarijn en tijm.

Haal de aardappels uit de oven en druk ze met een spatel een beetje plat.
Verdeel vervolgens het kruidenmengsel over de aardappels en schep ze om.

Rooster de aardappels nog een keer 20 minuten in de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories