Diner Paleo Recepten Vlees

Spirelli met paprika-gehaktsaus

spirelli paprika gehaktsaus

Tags:      

Dit is echt een lekker gerecht dat regelmatig op tafel staat hier in huize FoodQuotes. Voor manlief met pasta en voor mij altijd met spirelli (van courgette of een mix van courgette en wortel) De saus maken we zelf, wel met een pakje pastasaus zonder toevoegingen, want doordeweeks wil ik het mezelf niet té moeilijk maken. Deze spirelli met paprika-gehaktsaus is echt een overheerlijk recept voor doordeweeks.

Spirelli, ik heb er al meerdere malen over geschreven en het blijft echt 1 van mijn grote favorieten. Een lekkere vervanging voor de pasta en daarbij een goede manier om wat extra groenten te eten.
Ik gebruik de super spirali om mijn spirelli te maken. Een super handig apparaat om verschillende formaten spirelli te maken en nog veel meer. Ok, het apparaat is wel duurder dan een juliennesnijder, maar ik kan je verzekeren dat het zijn geld echt waard is. Ik ben namelijk nog steeds erg blij dat ik deze ter vervanging van mijn juliennesnijder besteld heb, het wordt zo zoveel gemakkelijker!

Ik gebruik voor de saus altijd een pakje pastasaus of tomato frito. Nu had ik hier nog 2 pakjes staan.. en toen kwam ik er tot mijn verbazing achter dat er aan 1 pakje suiker was toegevoegd.. beetje jammer! Gelukkig had ik ook nog een biologisch pakje zónder suiker staan, dus dan heeft die toch echt de voorkeur. Ik geef je in het recept de link naar welke ik gebruikte. En nee, dit artikel is niet gesponsord, maar ik wilde jullie gewoon even wijzen op de verborgen suikers 🙂

spirelli paprika gehaktsaus

Met onderstaand recept maak je een heerlijke maaltijd voor 3 personen. Wellicht heb je dan nog een beetje saus over, maar dat is dan lekker om de volgende dag als lunch mee te nemen.

Ingrediënten voor de saus
– 500 gr gehakt
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 3 paprika’s
– 1 aubergine
– 1 pakje biologische pastasaus (ik gebruik deze)
– 1 tl rozemarijn
– 1 tl tijm
– 1 tl oregano

Ingrediënten voor de spirelli
– 2 flinke courgettes
– 4 winterwortels

Bereiding
Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Verhit kokosolie in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg op het einde pas de knoflook toe en bak even mee.
Voeg het gehakt toe en bak tot deze gaar is.

Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes en de aubergine in blokjes.
Voeg deze toe aan het gehakt en bak ongeveer 5 minuten mee.

Voeg de pastasaus, kruiden en een snuf zout en peper toe aan het groente-gehaktmengsel en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Maak de spirelli van de courgettes en wortels.

Verhit kokosolie in een wok en voeg als eerste de wortel toe. Roerbak deze enkele minuten.
Voeg vervolgens de courgette toe en bak 1-2 minuten tot de courgette wat zachter is.

Verdeel de spirelli over de borden en schep hierop de paprika-gehaktsaus.

    reactie

  • Simone 4 februari 2016 Beantwoord

    Ik ben ook gek op spirelli of courgette pasta of hoe je het ook wilt noemen. En zelfs manlief vind het lekker, dus komt het hier regelmatig op tafel. Ik heb zelf zo’n handspiralizer die wel handig is voor courgette of komkommer maar niet zo erg handig voor bijvoorbeeld een pompoen. Daar moet ik toch nog eens naar kijken. Ziet er lekker uit dit.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.