Ei Paleo Recepten

Frittata met paprika en courgette

frittata paprika courgette

Tags:        

Het meest veelzijdige gerecht; de frittata. Lekker voor ontbijt, lunch én diner en daarnaast zowel warm als koud lekker. Maak eens deze frittata met paprika en courgette. Wedden dat je ervan zult smullen?
Ik had een halve courgette liggen en een paprika die met rasse schreden naar overrijpheid ging. Weggooien is zonde, dus daarom dit heerlijke recept. Frittata is namelijk echt hét gerecht om restjes groenten en vlees te gebruiken.

De pan die ik gebruikte voor dit recept kreeg ik opgestuurd van OrcaCool om eens goed te testen. Het is een aluminium koekenpan van het merk Hendi en heeft een nano keramische anti-aanbaklaag. De pan heeft een stalen handvat waardoor hij dus geschikt is voor de oven.
Super tof, want nu heb ik eindelijk een pan die ook in de oven kan! * insert vreugdedansje* Daar was is stiekem wel erg enthousiast over. De pannen die ik al heb kunnen namelijk wel in de oven, maar dan moet je er eerst het handvat vanaf schroeven… wie heeft dan bedacht?! Da’s toch helemaal niet praktisch?!

De spiegeleieren en biefstuk die manlief bakte kwamen perfect uit de pan, zonder het gebruik van boter of olie. Ik vond zelf een frittata een mooi testrecept, vooral omdat de pan dan dus ook de oven in kon. En zoals je wel op de foto kunt zien, perfect gelukt!
Benieuwd naar deze en de andere pannen uit deze serie? Neem dan hier een kijkje op de website van OrcaCool.

frittata paprika courgette

Ingrediënten
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 0,5 courgette
– 7 eieren
– zout en peper

– Optioneel; klein handje kiemen.

Bereiding
Snij de ui in halve ringen.
Verhit wat kokosolie in een ovenvaste pan en bak hierin de uien glazig.

Snijd de paprika in ringen en doe deze bij de ui, roer even door en laat enkele minuten meebakken.
Snijd de courgette in dunne plakken (ongeveer 4 mm) en leg deze bovenop de paprika.

Doe de eieren in een kom en kluts ze met een snuf zout en peper luchtig.
Verdeel het eimengsel over de groenten en laat zachtjes bakken.

Verhit ondertussen de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).

Als de frittata gestold is aan de randen dan zet je de pan gedurende 10-15 minuten in de oven.
De frittata is gaar als de eieren gestold zijn.

Garneer eventueel met wat kiemen voordat je de frittata opdient.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.