Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Foodaholic

Pulled pork

Tags:      

Vandaag in Monday Meets stel ik 1 van de 2 zussen aan je voor die achter het blog Foodaholic zitten. Een blog boordevol verschillende soorten recepten, van bakken tot hoofdgerechten tot glutenvrij en glutenvol. Het is het zeker waard om er eens rond te gaan snuffelen!

Wie
Hi! Ik ben Daniëlle, 26 jaar en woon sinds kort samen met mijn vriend in een gezellig appartementje in Ede. Op maandag en dinsdag ben ik werkzaam als onderwijsassistente in het speciaal onderwijs. Ik geniet erg van mijn werk. Naast mijn werk in het onderwijs heb ik een enorme passie voor lekker eten. Ik sta dus vaak in de keuken om lekker te bakken of te koken, maar ik ga natuurlijk ook graag uiteten.

Wat
Na wat wikken en wegen, besloot ik eind 2013 samen met mijn zus Jolanda te starten met onze blog Foodaholic. Op Foodaholic delen wij alles wat met lekker eten te maken heeft en dat is de ene keer wat gezonder dan de andere keer. Ook delen wij onze restaurant ervaringen, kookboek recensies en evenementen verslagen. Voor mijn gezondheid moest ik een tijd glutenvrij eten, hierdoor is er op onze site ook een glutenvrij stuk te vinden. Inmiddels is gebleken dat die diagnose niet klopte en dat ik weer zo goed als alles kan en mag eten, maar wij hebben wel besloten het glutenvrije stukje op de site te behouden.

Waar
http://www.foodaholic.nl

Rollende keukens Foodaholic

Koffie/Thee
Kijk, dit is geen moeilijke keuze…. Thee! Ik ben een echte theeleut en koffie, dat komt er bij mij niet in. Ik vind koffie gewoon echt niet lekker. Ik vind het heerlijk ruiken, maar de smaak daar houd ik niet van. Thee daarin tegen lust ik eigenlijk in alle smaakjes. Fruitthee, kruidenthee of gewone thee, ik vind het heerlijk! Ik drink trouwens ook vaak thee bij het eten, heerlijk!

Hartig/Zoet
Uhm, dit is een moeilijke… Ik houd namelijk enorm van hartig. Je maakt mij gelukkig met een stukje kaas of worst, maar ook chips vind ik erg lekker. Daarnaast houd ik ook enorm van lekkere (goede) chocolade en heerlijk zoet fruit.

Guilty pleasure
Nougat! Als je echt goede lekkere nougat heb eet ik zo in een keer een heel stuk op. Vervolgens ben ik vaak wel misselijk, maar ik kan dan vaak, omdat het zo lekker is, niet stoppen met het eten ervan.

Beste herinnering aan eten
Als jong meisje samen met mama en oma in de keuken om te helpen met koken. Al mocht ik alleen maar de boontjes schoonmaken en breken, dan was ik gelukkig! Het lekkere eten hebben wij ook echt van onze familie meegekregen. Altijd lekkere hapjes op tafel en heel veel eten bij het avondeten.

 hapje cervelaat

Favoriete kookboek
Moeilijk, maar ik denk dat op dit moment mijn favoriete kookboek “Guilty pleasures” van Sabine Koning is. Heerlijke foute recepten, een ideaal kookboek voor een dag in het weekend.

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
1. Goede messen. Hoe fijn is het als je het eten makkelijk gesneden krijgt. Helemaal met vlees vind ik dat fijn.
2. Mijn Kenwood keukenmachine. Hier zit alles op van mixer tot sapcentrifuge. Iedere zondag maak ik hier een heerlijk sapje mee.
3. Mijn waterkoker. Zoals ik al zei, ik ben een echte theeleut, dus mijn waterkoker wordt erg veel gebruikt.

Quote/Motto/Lijfspreuk
“If you can dream it, you can do it”. Dit blijf ik een prachtige quote vinden.

Monday Favorite
Bloglovin. Ik vind het heerlijk om na een drukke werkdag thuis te komen, eten te koken en daarna lekker op de bank neer te ploffen en blogs te gaan lezen via de bloglovin app!

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Eat the 🌈 rainbow! Ik hou wel van een goede salade als lunch, geen verrassing toch? Deze kleurrijke salade met roodlof, appel en mosterd vinaigrette js echt een feestje om te eten 🙌; zo lekker!!
Het receptje staat online, zodat je deze ook snel een keer kunt maken.
.
Link in bio en stories. 
#salade #lunch #lunchenzonderboterham #eattherainbow
  • Je lunchbox vullen is wat mij betreft serious business (haha... kijk mij eens serieus kijken dan 😅)! Maar hé, met een goedgevulde lunchbox heb je weer een heerlijke maaltijd om naar uit te kijken. Kan ik je meteen verklappen dat ik achter de schermen met iets héél leuks bezig ben 😍. Wat, zoals je vast al kunt raden, alles te maken heeft met lekker en gezond lunchen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchboxideas #bohotiffin #salade #salad #gezond #gezondeten #gezondlunchen #lunchen #lekkerengezond #health #healthy #healthyfood #paleo #itsme #lunchprep #groenten #groentenindehoofdrol #spinaziesalade #spinachsalad #foodie #indekeuken #foodquotesnl
  • Als je nou echt zin hebt in een zomers ontbijtje dan moet je echt eens deze watermeloen pizza maken! 🍉🙌❤️ overheerlijk, gezond en echt een lust voor het oog.
Dit lekkere receptje ontwikkelde ik voor paleo.nl en vind je daar op de website.
#watermeloen #pizza #ontbijtpizza #paleo
  • Heb je al gezien dat deze veel te lekkere chocolate chip cupcakes sinds vanochtend online staan?! Met een twist want ze zijn gemaakt met vanille yoghurt 🙌. Dus als je zin hebt om wat lekkers te bakken.... deze zijn echt een aanrader ❤️!
.
Link in bio en stories.
.
#cupcakes #chocolatechipcupcakes #yoghurt #vanilleyoghurt
  • Ienemienemutte 🍎🍓🍉🍒. Gisteren ging manlief boodschappen doen en kwam terug met al dit lekkere rode fruit, he knows me so well! ❤️ zo lekker.
.
Wat is jouw favoriet?
.
#watermeloen #kersen #appels #aardbeien #snoepen
  • ‘I haven’t been everywhere but it’s on my list’ 🚐🗺 deze vakantie in het zuid-westen van Amerika en rondreizen met de camper behoort toch wel tot 1 van de tofste vakanties tot nu toe ❤️🙌. Vooral door de vrijheid die we hebben ervaren door met een camper te reizen.
Dit is in Death Valley... alleen op de wereld.
.
Wat was jouw tofste vakantie tot nu toe?.
.
#deathvalley #camperreis #alleenopdewereld
  • Is het al tijd voor de vrijmibo?! 🎉 ja? Heb je dan ook iets lekkers zoals deze ovenbitterballen van @vandobbennl ? Want die kunnen toch niet ontbreken bij een feestje 🙌.
Ik deed een onderzoekje naar de favoriete dip Nederland (aka mijn volgers) en het resultaat staat nu online.
Wat denk jij dat de nummer 1 is?
.
Link in bio en stories.
.
#ovenbitterballen #vandobbenoven #vrijmibo #bitterballen
  • Zo, ik heb net boodschappen in huis gehaald voor een kookdagje! Vandaag op de planning; 7 recepten 🙌💪🙌, niet voor mezelf maar een leuke opdracht.
Volgende week ook weer koken en fotograferen maar dan wél voor een eigen project 😍! Maar nu eerst deze toffe opdracht afronden!
#receptontwikkeling #fotografie #foodfotografie #zzper #foodie #boodschappen