Hartige snacks Recepten Zoet

Coeur de Neufchatel uit de oven

Coeur de neufchatel gebakken

Tags:      

Vandaag een heerlijk gebakken kaasje; warm, zoet, het hartige van de kaas en daarbij ook nog noten en rozijnen. Deze Coeur de Neufchatel uit de oven klinkt als een goddelijke combinatie toch?
Leuk voor valentijn aangezien dit bijzondere kaasje de vorm van een hart heeft. Dus ben je nog op zoek naar iets leuks om van te genieten, haal dan eens dit kaasje in huis. Uiteraard ook net zo lekker voor of na valentijn.

Valentijn, je hebt er iets mee of helemaal niet. Uiteraard is het vooral erg commercieel.. Persoonlijk heb ik niet persé iets met valentijn, manlief en ik doen dan ook eigenlijk niks speciaals voor elkaar. Maar stiekem vind ik het dan toch wel leuk om wat met hartjes te doen.
Dus, deze week wordt officieel omgedoopt tot “hartjes-week” hier op FoodQuotes. Niet specifiek voor valentijn, maar gewoon omdat het zo leuk is.

Dit kaasje heeft verschillende verhalen over waarom het dan toch deze mooie vorm heeft gekregen. Het verhaal gaat dat tijdens de honderdjarige oorlog jonge Normandische meisjes deze kazen maakten voor de Engelse soldaten op wie zij verliefd waren. Dat past dan toch wel weer bij het valentijn gevoel 🙂

Dit kaasje is trouwens een witschimmelkaasje en wordt gemaakt in verschillende vormen. Een zacht kaasje met een zilte, licht pittige smaak.

Coeur de neufchatal gebakken

Ingrediënten
– 1 Coeur de Neufchatel
– 1 handje walnoten
– 2 el blanke rozijnen
– 0,5 tl tijm
– 1,5 tl honing
– snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Hak de walnoten grof en meng deze in een kommetje met de rozijnen, tijm, honing en een snufje zout.

Leg het kaasje op een bord. Snijd de bovenkant in een grof ruitmotief in (net door het korstje) en verdeel er het walnotenmengsel overheen. Druk zachtjes aan.

Bak het kaasje ongeveer 7-8 minuten in de voorverwarmde oven.

Coeur de neufchatel

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!