Paleo Recepten Soep

Uiensoep

Uiensoep

Tags:      

Mijn all-time favoriete soep is toch wel uiensoep. Een lekkere en hartverwarmende soep voor in de herfst of winter. Waarom ik nog geen uiensoep online heb staan weet ik eigenlijk niet zo goed, maar vandaag is dan toch eindelijk dé dag aangebroken.
Veel recepten voor uiensoep worden gemaakt met bloem en witte wijn, ik laat je in dit recept zien dat je ook een heerlijke soep kunt maken zonder deze ingrediënten.

Jaren geleden was ik met mijn moeder en zusje in Parijs, gewoon een aantal dagen genieten met alleen maar dames. In de winter, dus lekker koud en sneeuw. Ik denk dat die sneeuw het ook wel compleet maakte 🙂
Om weer even warm te worden na een goede wandeling streken we neer in een restaurantje in Montmartre. Daar aten we alle drie een erg pittige uiensoep, ik denk dat de kok een beetje (veel) uitgeschoten was met de zwarte peper. En toch, ondanks dat hij zo overdreven pittig was, was dat dé lekkerste uiensoep. Uiteraard heeft dat erg veel van doen met het gezelschap en de herinnering.

Uiensoep

Met onderstaande ingrediënten maak je een voorgerecht voor 4 personen. Of een hoofdgerecht voor 2 personen.
Heb je geen problemen met het eten van brood & kaas? Dan is het altijd aan te raden er zo’n lekker broodje met gesmolten kaas in te leggen.

Ingrediënten
– 2 el roomboter
– 650 gr ui
– 1,5 tl gedroogde tijm
– 2 teentjes knoflook
– 1 laurierblaadje
– 2 liter groentebouillon
– zout en peper

Bereiding
Maak de uien schoon en snij ze in halve ringen.

Verhit in een grote pan de boter en voeg hier de uien en tijm aan toe. Bak deze ongeveer 45 minuten zodat ze zacht en bruin worden.
Hak de knoflook fijn en bak deze de laatste 5 minuten mee.

Voeg het laurierblaadje en de bouillon toe en breng aan de kook. Zodra de soep kookt draai je het vuur weer helemaal laag en laat je de soep nog minimaal 30 minuten pruttelen.

Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.