Paleo Recepten Soep

Uiensoep

Uiensoep

Tags:      

Mijn all-time favoriete soep is toch wel uiensoep. Een lekkere en hartverwarmende soep voor in de herfst of winter. Waarom ik nog geen uiensoep online heb staan weet ik eigenlijk niet zo goed, maar vandaag is dan toch eindelijk dé dag aangebroken.
Veel recepten voor uiensoep worden gemaakt met bloem en witte wijn, ik laat je in dit recept zien dat je ook een heerlijke soep kunt maken zonder deze ingrediënten.

Jaren geleden was ik met mijn moeder en zusje in Parijs, gewoon een aantal dagen genieten met alleen maar dames. In de winter, dus lekker koud en sneeuw. Ik denk dat die sneeuw het ook wel compleet maakte 🙂
Om weer even warm te worden na een goede wandeling streken we neer in een restaurantje in Montmartre. Daar aten we alle drie een erg pittige uiensoep, ik denk dat de kok een beetje (veel) uitgeschoten was met de zwarte peper. En toch, ondanks dat hij zo overdreven pittig was, was dat dé lekkerste uiensoep. Uiteraard heeft dat erg veel van doen met het gezelschap en de herinnering.

Uiensoep

Met onderstaande ingrediënten maak je een voorgerecht voor 4 personen. Of een hoofdgerecht voor 2 personen.
Heb je geen problemen met het eten van brood & kaas? Dan is het altijd aan te raden er zo’n lekker broodje met gesmolten kaas in te leggen.

Ingrediënten
– 2 el roomboter
– 650 gr ui
– 1,5 tl gedroogde tijm
– 2 teentjes knoflook
– 1 laurierblaadje
– 2 liter groentebouillon
– zout en peper

Bereiding
Maak de uien schoon en snij ze in halve ringen.

Verhit in een grote pan de boter en voeg hier de uien en tijm aan toe. Bak deze ongeveer 45 minuten zodat ze zacht en bruin worden.
Hak de knoflook fijn en bak deze de laatste 5 minuten mee.

Voeg het laurierblaadje en de bouillon toe en breng aan de kook. Zodra de soep kookt draai je het vuur weer helemaal laag en laat je de soep nog minimaal 30 minuten pruttelen.

Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!