Ei Groenten Recepten

Zoete aardappelgratin

zoete aardappelgratin

Tags:      

Deze zoete aardappelgratin is een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Het kost je namelijk maar weinig moeite om te maken, de meeste tijd gaat zitten in het wachten. Maar in die wachttijd heb je dan wel weer tijd voor andere dingen.
Ik heb nog even over de naam zitten twijfelen.. wat is het nou een zóete aardappelgratin of een gratin van zoete aardappel? En hoe meer ik erover nadenk hoe meer ik lees dat het een zóete aardappelgratin is. Maar ach, jullie weten wel welke variant ik bedoel toch?

Zoete aardappel, ik ben er fan van. Gebakken, gekookt, gepureerd of in ovengerechten; je kunt er bijna alle kanten mee op. Ik zal je wel eerlijk zeggen dat ik heb moeten wennen aan de smaak. Toen ik net begon met paleo vond ik ze zelfs niet echt lekker.. aardappel? welke aardappel? Een zoete aardappel? Nee dank je, doe mij maar de hartige variant.
Maar goed, daardoor ben ik wel veel gaan experimenteren met kruiden. Het leuke was dat ik er gewoon dus echt even aan moest wennen, want tegenwoordig eet ik deze heerlijke groenten 2 a 3 keer per week.

zoete aardappelgratin

De foto’s doen dit gerecht eigenlijk niet echt eer aan. Het is weer zo’n gevalletje van foto’s maken net voordat we gingen eten en eigenlijk net iets te weinig tijd hebben. Maar ach.. binnenkort maak ik dit gerecht gewoon nog een keer, al is het alleen maar voor de foto’s. Geen straf!

Ingrediënten
– 2 middelgrote zoete aardappels
– 200 ml kokosmelk
– 2 eieren
– 1 tl paprikapoeder
– zout en peper
– handvol oude kaas, geraspt

Bereiding
Borstel de zoete aardappels goed schoon met water en droog ze af met een theedoek.
Gebruik een mandoline om er dunne plakken van te schaven.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).
Vet een ovenschaaltje in met een klein beetje boter of olie.

Verdeel de zoete aardappelschijfjes over het ovenschaaltje.

Mix in een kommetje de kokosmelk, eieren, paprikapoeder en zout en peper. Roer er als laatste de geraspte kaas doorheen. Giet het mengsel over de zoete aardappelschijfjes.

Bak de gratin 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Dek de laatste 20 minuten het schaaltje af met een stuk aluminiumfolie. (ik was iets te laat, vandaar de donkere bovenkant)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories