Ei Groenten Recepten

Zoete aardappelgratin

zoete aardappelgratin

Tags:      

Deze zoete aardappelgratin is een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Het kost je namelijk maar weinig moeite om te maken, de meeste tijd gaat zitten in het wachten. Maar in die wachttijd heb je dan wel weer tijd voor andere dingen.
Ik heb nog even over de naam zitten twijfelen.. wat is het nou een zóete aardappelgratin of een gratin van zoete aardappel? En hoe meer ik erover nadenk hoe meer ik lees dat het een zóete aardappelgratin is. Maar ach, jullie weten wel welke variant ik bedoel toch?

Zoete aardappel, ik ben er fan van. Gebakken, gekookt, gepureerd of in ovengerechten; je kunt er bijna alle kanten mee op. Ik zal je wel eerlijk zeggen dat ik heb moeten wennen aan de smaak. Toen ik net begon met paleo vond ik ze zelfs niet echt lekker.. aardappel? welke aardappel? Een zoete aardappel? Nee dank je, doe mij maar de hartige variant.
Maar goed, daardoor ben ik wel veel gaan experimenteren met kruiden. Het leuke was dat ik er gewoon dus echt even aan moest wennen, want tegenwoordig eet ik deze heerlijke groenten 2 a 3 keer per week.

zoete aardappelgratin

De foto’s doen dit gerecht eigenlijk niet echt eer aan. Het is weer zo’n gevalletje van foto’s maken net voordat we gingen eten en eigenlijk net iets te weinig tijd hebben. Maar ach.. binnenkort maak ik dit gerecht gewoon nog een keer, al is het alleen maar voor de foto’s. Geen straf!

Ingrediënten
– 2 middelgrote zoete aardappels
– 200 ml kokosmelk
– 2 eieren
– 1 tl paprikapoeder
– zout en peper
– handvol oude kaas, geraspt

Bereiding
Borstel de zoete aardappels goed schoon met water en droog ze af met een theedoek.
Gebruik een mandoline om er dunne plakken van te schaven.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).
Vet een ovenschaaltje in met een klein beetje boter of olie.

Verdeel de zoete aardappelschijfjes over het ovenschaaltje.

Mix in een kommetje de kokosmelk, eieren, paprikapoeder en zout en peper. Roer er als laatste de geraspte kaas doorheen. Giet het mengsel over de zoete aardappelschijfjes.

Bak de gratin 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Dek de laatste 20 minuten het schaaltje af met een stuk aluminiumfolie. (ik was iets te laat, vandaar de donkere bovenkant)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.