Groenten Recepten

Truffelaardappelpuree met knoflook

Truffelaardappelpuree met knoflook

Tags:      

Een overheerlijke puree mét echt een geweldige paarse kleur; deze truffelaardappelpuree met knoflook. Alleen al door de kleur zou je hem elke dag op je menu willen zetten!
Toen ik iemand deze foto liet zien dacht hij dat ik puree met rode kool had gemaakt, dat kan ik me ergens wel voorstellen want rode kool wordt vaak wat paarsig. Maar niets is minder waar, truffelaardappels hebben namelijk van zichzelf deze geweldige kleur.

De truffelaardappel ken je wellicht nog niet. Vandaar ook dit receptje! Het is namelijk echt een super simpel recept, maar je moet even weten hoe je deze aardappels het beste kunt klaar maken zodat ze hun geweldige kleur behouden.
De truffelaardappel is over het algemeen niet verkrijgbaar in de normale supermarkt, maar ga eens op zoek bij je lokale groenteboer of op de markt. Echt, ze zijn hun zoektocht meer dan waard!

Deze aardappel heeft zijn naam te danken aan de kleur en vorm, hierdoor heeft deze namelijk wat weg van (hoe kan het ook anders) truffels. Het is een vastkokende aardappel waarmee je vele kanten op kunt.

Ik at deze puree met worteltjes ernaast, zoals je je vast wel kunt voorstellen spatten dan de kleuren van het bord af! Een geweldig lekkere aardappel om mee te verassen; ik ben fan!

Truffelaardappelpuree met knoflook

Door de aardappels te koken met schil blijft de mooie kleur behouden.

Ingrediënten, voor 2 personen
– 300 gr truffelaardappels
– 1 flinke teen knoflook
– klein klontje boter
– scheutje melk
– peper en zout

Bereiding
Kook de aardappels (met schil) gaar in een pan met ruim water. Prik er af en toe in om te kijken of ze al gaar zijn.
Giet de aardappels af en laat ze even uitwasemen.

Pel de schil van de aardappels en snijd eventuele oneffenheden weg.

Doe de aardappels terug in de pan met een klontje boter, scheutje melk en pers de knoflook erboven. Gebruik een pureestamper om er een mooie puree van te maken.
Breng op smaak met peper en zout.

Is de puree ondertussen te ver afgekoeld? Verwarm deze dan weer even in de pan tot de gewenste temperatuur.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories