Recepten Zoet

Havermoutmuffins met lijnzaad en rozijnen

Havermoutmuffins lijnzaad en rozijnen

Tags:        

Ken je dat, je wordt wakker ’s ochtends met opeens een enorme drang om iets lekkers te bakken. Dat overkwam mij, uiteraard op een zondagochtend om 10 uur als de winkels nog niet open zijn. Dus, ik dookk de voorraadkast in en dit is het resultaat: havermoutmuffins met lijnzaad en rozijnen.
Heerlijke muffins die bomvol gezonde ingrediënten zitten. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje, bij de lunch of koffie/thee.

Door wat extra lijnzaad toe te voegen aan de muffins krijg je nog wat extra goede voedingsstoffen binnen en daarnaast vullen de muffins zo ook beter. De rozijnen geven er een heerlijk zoetje aan.

Als je de ingrediënten in huis hebt heb je maar 8 minuutjes werk, daarna hoef je alleen nog maar te wachten terwijl de oven zijn werk doet. Ideaal toch?
Door de natte ingrediënten te mengen in de blender gaat het ook nog eens veel makkelijker. Je hoeft die handmixer niet uit de kast te halen. Hop even in de blender, in een kom en de rest van de ingrediënten erdoorheen mengen en klaar ben je. Easy peasy.
En dan? Dan hoef je alleen nog maar te genieten 🙂

Havermoutmuffins lijnzaad en rozijnen

Ingrediënten, voor 6 muffins
– 1 ei
– 1 banaan
– 50 ml (plantaardige) melk
– 60 gr havermoutmeel
– 1 tl bakpoeder
– 15 gr kokosbloesemsuiker
– 1 tl koekkruiden
– snufje zout
– 3 el gebroken lijnzaad
– 4 el rozijnen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).

Doe het ei, banaan in plakken en de melk in de blender. Mix tot een egale massa.
Giet het mengsel vervolgens in een kom.

Meng het havermoutmeel en bakpoeder door het ei mengsel.
Voeg vervolgens de kokosbloesemsuiker, koekkruiden en een snufje zout toe en meng goed door.
Schep het lijnzaad en de rozijnen door het beslag.

Bekleed een muffinvorm met vierkante stukjes bakpapier of leg er muffinvormpjes in.
Verdeel het beslag over de 6 vormpjes.

Bak de muffins in 30 minuten gaar in het midden van de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.