Paleo Recepten Soep

Champignonbouillon

Champignonbouillon

Tags:      

Deze champignonbouillon maakte ik enkele jaren geleden voor het eerst met kerst. We hebben er toen met de familie heerlijk van gesmuld en ondanks dat hij zo lekker is is hij daarna niet meer op het menu verschenen.
Een paar dagen terug dacht ik er opeens weer aan en ik besloot hem dan ook meteen weer te maken. Een heerlijke bouillon boordevol smaak en champignons.

Deze bouillon is een goed gevulde maar licht voorgerechtje. Daarnaast ook nog eens makkelijk te maken en dat is dan weer een groot pluspunt. Uiteraard kun je deze soep ook al de avond van tevoren klaar maken zodat deze de volgende dag alleen nog even hoeft op te warmen.

Mijn man is een groot liefhebber van champignons dus hij was erg blij dat hij deze bouillon weer eens op tafel zag verschijnen. Persoonlijk ben ik niet de grootste champignon liefhebber. Maar dat heeft er meer mee te maken dat ik er vroeger erg vaak buikpijn van kreeg, geen buikpijn maar darmpijn eigenlijk.
Sinds ik stukken gezonder ben gaan eten is dat voor 90% verdwenen, nu durf ik dus weer vaker champignons op het menu te zetten. Het blijft me altijd verbazen hoeveel voeding voor je lichaam kan doen!

Champignonbouillon

Ingrediënten, voorgerecht voor 4 personen
– 250 gr champignons
– 250 gr kastanjechampignons
– 3 bosuitjes
– 1 tl tijm
– 1 tl rozemarijn
– 2 groente bouillonblokjes
– peper

Bereiding
Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje.
Snij alle champignons in plakjes van ongeveer 0,5 cm.

Verhit een klontje boter of olijfolie in een grote pan.
Voeg de champignons, rozemarijn en tijm toe en bak voor ongeveer 8 minuten.

Snij de boven- en onderkant van de bosuitjes af en verwijder eventuele slechte bladeren.
Snij de bosuitjes in dunne ringen en voeg aan de champignons toe.
Bak enkele minuten mee met de champignons.

Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.

Bestrooi met een beetje vers gemalen peper bij het serveren.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.