Paleo Recepten Soep

Champignonbouillon

Champignonbouillon

Tags:      

Deze champignonbouillon maakte ik enkele jaren geleden voor het eerst met kerst. We hebben er toen met de familie heerlijk van gesmuld en ondanks dat hij zo lekker is is hij daarna niet meer op het menu verschenen.
Een paar dagen terug dacht ik er opeens weer aan en ik besloot hem dan ook meteen weer te maken. Een heerlijke bouillon boordevol smaak en champignons.

Deze bouillon is een goed gevulde maar licht voorgerechtje. Daarnaast ook nog eens makkelijk te maken en dat is dan weer een groot pluspunt. Uiteraard kun je deze soep ook al de avond van tevoren klaar maken zodat deze de volgende dag alleen nog even hoeft op te warmen.

Mijn man is een groot liefhebber van champignons dus hij was erg blij dat hij deze bouillon weer eens op tafel zag verschijnen. Persoonlijk ben ik niet de grootste champignon liefhebber. Maar dat heeft er meer mee te maken dat ik er vroeger erg vaak buikpijn van kreeg, geen buikpijn maar darmpijn eigenlijk.
Sinds ik stukken gezonder ben gaan eten is dat voor 90% verdwenen, nu durf ik dus weer vaker champignons op het menu te zetten. Het blijft me altijd verbazen hoeveel voeding voor je lichaam kan doen!

Champignonbouillon

Ingrediënten, voorgerecht voor 4 personen
– 250 gr champignons
– 250 gr kastanjechampignons
– 3 bosuitjes
– 1 tl tijm
– 1 tl rozemarijn
– 2 groente bouillonblokjes
– peper

Bereiding
Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje.
Snij alle champignons in plakjes van ongeveer 0,5 cm.

Verhit een klontje boter of olijfolie in een grote pan.
Voeg de champignons, rozemarijn en tijm toe en bak voor ongeveer 8 minuten.

Snij de boven- en onderkant van de bosuitjes af en verwijder eventuele slechte bladeren.
Snij de bosuitjes in dunne ringen en voeg aan de champignons toe.
Bak enkele minuten mee met de champignons.

Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.

Bestrooi met een beetje vers gemalen peper bij het serveren.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)