Paleo Recepten Soep

Champignonbouillon

Champignonbouillon

Tags:      

Deze champignonbouillon maakte ik enkele jaren geleden voor het eerst met kerst. We hebben er toen met de familie heerlijk van gesmuld en ondanks dat hij zo lekker is is hij daarna niet meer op het menu verschenen.
Een paar dagen terug dacht ik er opeens weer aan en ik besloot hem dan ook meteen weer te maken.Β Een heerlijke bouillon boordevol smaak en champignons.

Deze bouillon is een goed gevulde maar licht voorgerechtje. Daarnaast ook nog eens makkelijk te maken en dat is dan weer een groot pluspunt. Uiteraard kun je deze soep ook al de avond van tevoren klaar maken zodat deze de volgende dag alleen nog even hoeft op te warmen.

Mijn man is een groot liefhebber van champignons dus hij was erg blij dat hij deze bouillon weer eens op tafel zag verschijnen. Persoonlijk ben ik niet de grootste champignon liefhebber. Maar dat heeft er meer mee te maken dat ik er vroeger erg vaak buikpijn van kreeg, geen buikpijn maar darmpijn eigenlijk.
Sinds ik stukken gezonder ben gaan eten is dat voor 90% verdwenen, nu durf ik dus weer vaker champignons op het menu te zetten. Het blijft me altijd verbazen hoeveel voeding voor je lichaam kan doen!

Champignonbouillon

IngrediΓ«nten, voorgerecht voor 4 personen
– 250 gr champignons
– 250 gr kastanjechampignons
– 3 bosuitjes
– 1 tl tijm
– 1 tl rozemarijn
– 2 groente bouillonblokjes
– peper

Bereiding
Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje.
Snij alle champignons in plakjes van ongeveer 0,5 cm.

Verhit een klontje boter of olijfolie in een grote pan.
Voeg de champignons, rozemarijn en tijm toe en bak voor ongeveer 8 minuten.

Snij de boven- en onderkant van de bosuitjes af en verwijder eventuele slechte bladeren.
Snij de bosuitjes in dunne ringen en voeg aan de champignons toe.
Bak enkele minuten mee met de champignons.

Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.

Bestrooi met een beetje vers gemalen peper bij het serveren.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen πŸ˜πŸ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen πŸ‘
  • Yes πŸ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❀️
  • Deze pizza met halloumi Γ¨n rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in πŸ•dan moet je zeker deze maken πŸ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit πŸŽπŸπŸŠπŸ†πŸ₯•πŸ₯’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken πŸ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! πŸ™Œ 😍 ❀️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediΓ«nten voor nodig πŸ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.