Lunch Recepten Vlees

Tropische salade

tropische salade

Tags:       

De zomer is misschien nog ver te zoeken, maar deze tropische salade is altijd lekker. Lekker in een kouder seizoen om je weer een beetje een zomers gevoel te geven en lekker in warmere temperaturen omdat dan de ananas het allerlekkerste smaakt.
Fruit in salades kan echt super lekker zijn. Zelf ben ik vooral fan van citrus en appel in mijn salades, maar deze salade met ananas is een nieuwe favoriet!

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap en kreeg ik Ruth’s foodblog toegewezen (of heet het nou Ruth’s bakery?). Op de dag dat ik een recept ging uitzoeken had ik zo’n dag… zo’n dag waarop je eigenlijk nergens zin in hebt. Haha nou dat heb ik geweten, nog nooit is een keuze zo moeilijk geweest.
Het tropische broodje op haar website klonk erg lekker, maar dat broodje daar had ik dan weer niet zo’n zin in. Vandaar dus deze tropische salade. Ik heb dus ingrediënten achterwege gelaten en weer andere ingrediënten toegevoegd. Maar goed, het idee van de foodblogswap is ook dat je je eigen draai aan een recept geeft.

Deze salade is heerlijk als lunch of diner. Pas eventueel de hoeveelheden aan naar jouw wensen.
Of eet er een ciabatta bij zoals in het originele recept van Ruth.

tropische salade

Ingrediënten, voor 1 persoon
– flinke hand gemengde sla
– 0,5 rode paprika
– 1/3 ananas
– 70 gr gerookte kipfilet
– 1 bosuitje

Ingrediënten yoghurtdressing
– 3 el yoghurt
– 0,5 el water
– 0,5 el olijfolie
– 1 tl kerriepoeder
– flinke snuf zout

Bereiding
Maak de ananas schoon, verwijder de harde kern  en snij in stukjes.
Snij de rode paprika in dunne reepjes en de bosui in dunne ringen.
Snij de gerookte kipfilet in plakjes.

Meng alvast alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje, zodat deze klaar staat als je je salade hebt gemaakt.

Leg de salade op een bord en verdeel hierover de paprika, ananas, bosui en kipfilet.
Giet er naar smaak de dressing overheen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Zondag bakdag? Deze cake met een subtiel vleugje sinaasappel is echt onwijs lekker! Recept staat al een tijdje online.
Directe link in m'n bio.