Lunch Recepten Vlees

Tropische salade

tropische salade

Tags:       

De zomer is misschien nog ver te zoeken, maar deze tropische salade is altijd lekker. Lekker in een kouder seizoen om je weer een beetje een zomers gevoel te geven en lekker in warmere temperaturen omdat dan de ananas het allerlekkerste smaakt.
Fruit in salades kan echt super lekker zijn. Zelf ben ik vooral fan van citrus en appel in mijn salades, maar deze salade met ananas is een nieuwe favoriet!

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap en kreeg ik Ruth’s foodblog toegewezen (of heet het nou Ruth’s bakery?). Op de dag dat ik een recept ging uitzoeken had ik zo’n dag… zo’n dag waarop je eigenlijk nergens zin in hebt. Haha nou dat heb ik geweten, nog nooit is een keuze zo moeilijk geweest.
Het tropische broodje op haar website klonk erg lekker, maar dat broodje daar had ik dan weer niet zo’n zin in. Vandaar dus deze tropische salade. Ik heb dus ingrediënten achterwege gelaten en weer andere ingrediënten toegevoegd. Maar goed, het idee van de foodblogswap is ook dat je je eigen draai aan een recept geeft.

Deze salade is heerlijk als lunch of diner. Pas eventueel de hoeveelheden aan naar jouw wensen.
Of eet er een ciabatta bij zoals in het originele recept van Ruth.

tropische salade

Ingrediënten, voor 1 persoon
– flinke hand gemengde sla
– 0,5 rode paprika
– 1/3 ananas
– 70 gr gerookte kipfilet
– 1 bosuitje

Ingrediënten yoghurtdressing
– 3 el yoghurt
– 0,5 el water
– 0,5 el olijfolie
– 1 tl kerriepoeder
– flinke snuf zout

Bereiding
Maak de ananas schoon, verwijder de harde kern  en snij in stukjes.
Snij de rode paprika in dunne reepjes en de bosui in dunne ringen.
Snij de gerookte kipfilet in plakjes.

Meng alvast alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje, zodat deze klaar staat als je je salade hebt gemaakt.

Leg de salade op een bord en verdeel hierover de paprika, ananas, bosui en kipfilet.
Giet er naar smaak de dressing overheen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.