Paleo Recepten Zoet

Paleo schuimtaartjes

Paleo schuimtaartjes

Tags:        

Deze paleo schuimtaartjes zijn echt om je vingers bij af te likken! Een overheerlijk gebakje waar je geen nee tegen kunt zeggen. Wat het dan eigenlijk nog beterย maakt; deze taartjes zijn vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers.

Deze taartjes zijn overheerlijk als nagerecht of tussendoortje en ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Makkelijk รฉn overheerlijk; een gouden combi als je het mij vraagt!
Super fijn als jij of iemand uit je gezin paleo eet, dan kun je op deze manier toch iets super lekkers op tafel toveren waar iedereen van kan genieten.

Eigenlijk wilde ik dit recept pas later met jullie delen…
Maar het is feest in huize FoodQuotes! FoodQuotes isย namelijk sinds afgelopen week officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Wellicht dat jullie als lezers zijnde daar niet heel veel van gaan merken, hoogstens in super toffe projecten die al langer op de stapel stonden en nu dan toch eindelijk echt uitgevoerd kunnen gaan worden. Daarnaast is het een mooi duwtje in mijn rug, want dat is af en toe wel fijn ๐Ÿ™‚

En eigenlijk is het dubbel feest! Want dankzij deze website heb ik sinds kort ook een super toffe nieuwe baan.. maar daar zal ik later meer over vertellen.

Al die redenen om feest te vieren verdienen wel een lekker paleo schuimtaartje als je het mij vraagt!

Paleo schuimtaartjes

Voor de kokosroom is het belangrijk om een kokosmelk te gebruiken die hoog in vet is. Deze zet je minimaal 1 avond van tevoren in de koelkast zodat het water en room zich scheidt.
Tip: Ik heb standaard een blik kokosmelk van dit merk in mijn koelkast staan. Zo kan ik altijd kokosroom maken wanneer ik het nodig heb.

Ingrediรซnten schuimpjes
– 4 eiwitten (op kamertemperatuur)
– kneepje citroensap
– 50 ml maple syprup

Kokosroom
– 1 blik kokosmelk (minimaal 1 dag bewaard in de koelkast)
– 3 el honing

Frambozen (of ander fruit) ter garnering

Bereiding schuimpjes
Zorg om te beginnen dat de kom van je mixer en de mixer die je gebruikt (keukenmachine of handmixer) brandschoon is.

Doe de eiwitten samen met een klein kneepje citroensap in de kom en mix op hoge snelheid tot er stijve pieken vormen.
Voeg vervolgens, terwijl de mixer nog draait, langzaam de maple syrup toe en mix door tot alles is opgenomen.

Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius (hetelucht.)

Schep het eiwitschuim in een spuitzak met spuitmondje naar keuze. (ik gebruikte hiervoor een glad mondje met middelgrote opening)
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit hierop rondjes met het eiwitschuim. Je kunt ervoor kiezen verschillende groottes te maken, dat maakt het taartje extra leuk.

Bak de schuimpjes in 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Laat ze compleet afkoelen in de oven, dit duurt ongeveer 1-1,5 uur.

Bereiding kokosroom
Haal het blik kokosmelk uit de koelkast.ย Schep de harde laag eruit en doe dit in een kom samen met de honing.

Klop de room tot een mooi luchtig mengsel met een handmixer.

Taartjes maken
Begin met een groot schuimpje, verdeel hierover 1 el kokosroom en garneer met fruit naar keuze.
Leg hierop weer een schuimpje met 1 el kokosroom en fruit.
Eindig met een kleiner schuimpje, 1 tl kokosroom en een stukje fruit.

    3 reacties

  • Mariska 28 februari 2016 Beantwoord

    Gefeliciteerd met de registratie! Dit is een heerlijke manier om het te vieren ๐Ÿ˜€

  • Oya 28 februari 2016 Beantwoord

    Ziet er echt heeeeerlijk uit! He je ook een alternatief voor kokosroom? Ik ben er helaas allergisch voor .

    • Simone 28 februari 2016 Beantwoord

      Oh dat is vervelend Oya! Je zou uiteraard voor elke andere (plantaardige) room kunnen kiezen

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep ๐Ÿฅ„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat ๐Ÿ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi ๐Ÿ˜
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediรซnten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... ๐Ÿ˜‚
  • Whoeiii ๐Ÿฅ’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks ๐ŸŽ‰๐Ÿ™Œ๐Ÿฅ’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. ๐Ÿ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet ๐Ÿ˜‡๐Ÿ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder โค๏ธ๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes ๐Ÿ‘ฉโ€โš•๏ธdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.