Paleo Recepten Zoet

Paleo schuimtaartjes

Paleo schuimtaartjes

Tags:        

Deze paleo schuimtaartjes zijn echt om je vingers bij af te likken! Een overheerlijk gebakje waar je geen nee tegen kunt zeggen. Wat het dan eigenlijk nog beter maakt; deze taartjes zijn vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers.

Deze taartjes zijn overheerlijk als nagerecht of tussendoortje en ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Makkelijk én overheerlijk; een gouden combi als je het mij vraagt!
Super fijn als jij of iemand uit je gezin paleo eet, dan kun je op deze manier toch iets super lekkers op tafel toveren waar iedereen van kan genieten.

Eigenlijk wilde ik dit recept pas later met jullie delen…
Maar het is feest in huize FoodQuotes! FoodQuotes is namelijk sinds afgelopen week officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Wellicht dat jullie als lezers zijnde daar niet heel veel van gaan merken, hoogstens in super toffe projecten die al langer op de stapel stonden en nu dan toch eindelijk echt uitgevoerd kunnen gaan worden. Daarnaast is het een mooi duwtje in mijn rug, want dat is af en toe wel fijn 🙂

En eigenlijk is het dubbel feest! Want dankzij deze website heb ik sinds kort ook een super toffe nieuwe baan.. maar daar zal ik later meer over vertellen.

Al die redenen om feest te vieren verdienen wel een lekker paleo schuimtaartje als je het mij vraagt!

Paleo schuimtaartjes

Voor de kokosroom is het belangrijk om een kokosmelk te gebruiken die hoog in vet is. Deze zet je minimaal 1 avond van tevoren in de koelkast zodat het water en room zich scheidt.
Tip: Ik heb standaard een blik kokosmelk van dit merk in mijn koelkast staan. Zo kan ik altijd kokosroom maken wanneer ik het nodig heb.

Ingrediënten schuimpjes
– 4 eiwitten (op kamertemperatuur)
– kneepje citroensap
– 50 ml maple syprup

Kokosroom
– 1 blik kokosmelk (minimaal 1 dag bewaard in de koelkast)
– 3 el honing

Frambozen (of ander fruit) ter garnering

Bereiding schuimpjes
Zorg om te beginnen dat de kom van je mixer en de mixer die je gebruikt (keukenmachine of handmixer) brandschoon is.

Doe de eiwitten samen met een klein kneepje citroensap in de kom en mix op hoge snelheid tot er stijve pieken vormen.
Voeg vervolgens, terwijl de mixer nog draait, langzaam de maple syrup toe en mix door tot alles is opgenomen.

Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius (hetelucht.)

Schep het eiwitschuim in een spuitzak met spuitmondje naar keuze. (ik gebruikte hiervoor een glad mondje met middelgrote opening)
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit hierop rondjes met het eiwitschuim. Je kunt ervoor kiezen verschillende groottes te maken, dat maakt het taartje extra leuk.

Bak de schuimpjes in 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Laat ze compleet afkoelen in de oven, dit duurt ongeveer 1-1,5 uur.

Bereiding kokosroom
Haal het blik kokosmelk uit de koelkast. Schep de harde laag eruit en doe dit in een kom samen met de honing.

Klop de room tot een mooi luchtig mengsel met een handmixer.

Taartjes maken
Begin met een groot schuimpje, verdeel hierover 1 el kokosroom en garneer met fruit naar keuze.
Leg hierop weer een schuimpje met 1 el kokosroom en fruit.
Eindig met een kleiner schuimpje, 1 tl kokosroom en een stukje fruit.

    3 reacties

  • Mariska 28 februari 2016 Beantwoord

    Gefeliciteerd met de registratie! Dit is een heerlijke manier om het te vieren 😀

  • Oya 28 februari 2016 Beantwoord

    Ziet er echt heeeeerlijk uit! He je ook een alternatief voor kokosroom? Ik ben er helaas allergisch voor .

    • Simone 28 februari 2016 Beantwoord

      Oh dat is vervelend Oya! Je zou uiteraard voor elke andere (plantaardige) room kunnen kiezen

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Zondag bakdag? Deze cake met een subtiel vleugje sinaasappel is echt onwijs lekker! Recept staat al een tijdje online.
Directe link in m'n bio.