Paleo Recepten Zoet

Paleo schuimtaartjes

Paleo schuimtaartjes

Tags:        

Deze paleo schuimtaartjes zijn echt om je vingers bij af te likken! Een overheerlijk gebakje waar je geen nee tegen kunt zeggen. Wat het dan eigenlijk nog beter maakt; deze taartjes zijn vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers.

Deze taartjes zijn overheerlijk als nagerecht of tussendoortje en ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Makkelijk én overheerlijk; een gouden combi als je het mij vraagt!
Super fijn als jij of iemand uit je gezin paleo eet, dan kun je op deze manier toch iets super lekkers op tafel toveren waar iedereen van kan genieten.

Eigenlijk wilde ik dit recept pas later met jullie delen…
Maar het is feest in huize FoodQuotes! FoodQuotes is namelijk sinds afgelopen week officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Wellicht dat jullie als lezers zijnde daar niet heel veel van gaan merken, hoogstens in super toffe projecten die al langer op de stapel stonden en nu dan toch eindelijk echt uitgevoerd kunnen gaan worden. Daarnaast is het een mooi duwtje in mijn rug, want dat is af en toe wel fijn 🙂

En eigenlijk is het dubbel feest! Want dankzij deze website heb ik sinds kort ook een super toffe nieuwe baan.. maar daar zal ik later meer over vertellen.

Al die redenen om feest te vieren verdienen wel een lekker paleo schuimtaartje als je het mij vraagt!

Paleo schuimtaartjes

Voor de kokosroom is het belangrijk om een kokosmelk te gebruiken die hoog in vet is. Deze zet je minimaal 1 avond van tevoren in de koelkast zodat het water en room zich scheidt.
Tip: Ik heb standaard een blik kokosmelk van dit merk in mijn koelkast staan. Zo kan ik altijd kokosroom maken wanneer ik het nodig heb.

Ingrediënten schuimpjes
– 4 eiwitten (op kamertemperatuur)
– kneepje citroensap
– 50 ml maple syprup

Kokosroom
– 1 blik kokosmelk (minimaal 1 dag bewaard in de koelkast)
– 3 el honing

Frambozen (of ander fruit) ter garnering

Bereiding schuimpjes
Zorg om te beginnen dat de kom van je mixer en de mixer die je gebruikt (keukenmachine of handmixer) brandschoon is.

Doe de eiwitten samen met een klein kneepje citroensap in de kom en mix op hoge snelheid tot er stijve pieken vormen.
Voeg vervolgens, terwijl de mixer nog draait, langzaam de maple syrup toe en mix door tot alles is opgenomen.

Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius (hetelucht.)

Schep het eiwitschuim in een spuitzak met spuitmondje naar keuze. (ik gebruikte hiervoor een glad mondje met middelgrote opening)
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit hierop rondjes met het eiwitschuim. Je kunt ervoor kiezen verschillende groottes te maken, dat maakt het taartje extra leuk.

Bak de schuimpjes in 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Laat ze compleet afkoelen in de oven, dit duurt ongeveer 1-1,5 uur.

Bereiding kokosroom
Haal het blik kokosmelk uit de koelkast. Schep de harde laag eruit en doe dit in een kom samen met de honing.

Klop de room tot een mooi luchtig mengsel met een handmixer.

Taartjes maken
Begin met een groot schuimpje, verdeel hierover 1 el kokosroom en garneer met fruit naar keuze.
Leg hierop weer een schuimpje met 1 el kokosroom en fruit.
Eindig met een kleiner schuimpje, 1 tl kokosroom en een stukje fruit.

    3 reacties

  • Mariska 28 februari 2016 Beantwoord

    Gefeliciteerd met de registratie! Dit is een heerlijke manier om het te vieren 😀

  • Oya 28 februari 2016 Beantwoord

    Ziet er echt heeeeerlijk uit! He je ook een alternatief voor kokosroom? Ik ben er helaas allergisch voor .

    • Simone 28 februari 2016 Beantwoord

      Oh dat is vervelend Oya! Je zou uiteraard voor elke andere (plantaardige) room kunnen kiezen

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories