Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Pure Food Coaching

Pure Food Coaching

Tags:    

Op deze aparte maandag (aangezien het 29 februari is) stel ik graag de dame achter Pure Food Coaching aan jullie voor. Een website boordevol informatie over een gezonde levensstijl met daarin onbewerkte voeding in de hoofdrol. Ik kan nog veel meer vertellen over deze toffe website, maar dat kan Alessandra uiteraard veel beter zelf. Lezen jullie mee?

Wie
Hallo, ik ben Alessandra Cantiniere en werk als voedingscoach bij Natuurvoedingspraktijk Pure Food Coaching in Haarlem. Drie jaar geleden ben ik begonnen met deze praktijk, nadat ik zelf een heel traject had afgelegd om een overstap te maken naar een gezonde levensstijl. De energie die ik daar van kreeg was geweldig en dat wilde ik graag delen met anderen. Daarnaast ben ik altijd een groot liefhebber geweest van koken, schrijven en fotograferen geweest, dus een foodblog-achtige site was al snel geboren.
Bij Pure Food Coaching kun je inmiddels al drie jaar terecht voor individueel voeding- en kookadvies, daarnaast worden er om de week kook- en bakworkshops georganiseerd voor beginners en gevorderden.

Wat
De website van Pure Food Coaching geeft informatie over een gezonde levensstijl, waarbij onbewerkte voeding een grote rol speelt. De site bevat bijna 100 gezonde recepten van ontbijt tot snack, blogs en natuurlijk informatie over de voedingsdeskundige praktijk.

Waar
www.purefoodcoaching.nl

Koffie/Thee
Een cortado (espresso met beetje melk) per dag in de ochtend, deze drink ik vaak buiten de deur met koemelk (ik heb soja-, amandel- en geitenmelk geprobeerd, maar vond het echt heel erg niet lekker).
Daarnaast drink ik sloten kruidenthee, liefst detoxthee van Yogi.

Hartig/Zoet
Ik eet liever hartig dan zoet. Chips en zoutige kazen zijn altijd mijn favoriet geweest. Zelf bak ik nog weleens zoete aardappel of pastinaak chips. Nu weet ik mijn “vier uur” dip ook op te vangen met een glas lauw water met snufje zeezout (werkt echt )

 

bijgerecht-paleo-pastinaak-bataat-friet

Guilty pleasure
FRIET! Alleen als het vers gesneden is en heerlijk bruin gebakken, voor slappe witte fabrieks friet haal ik mijn neus op, haha.

Beste herinnering aan eten
Eten speelt een grote rol in veel van mijn herinneringen, heerlijk Italiaans eten met mijn familie, etentjes bij vrienden of het streekgebonden eten bij reizen die ik heb gemaakt. Mijn beste herinneringen zijn van de laatste jaren. Ik vind het fantastisch dat familie en vrienden op hun manier rekening met mijn eetwensen houden en mij de meest heerlijke maaltijden op basis van groente voorzetten. Ze laten zich inspireren door internet, kookboeken en social media en genieten er gelukkig zelf ook van.

Favoriete kookboek
In de afgelopen jaren zijn er zoveel mooie kookboeken uitgebracht die ik niet heb kunnen weerstaan. Ik heb mezelf zelfs een kookboek-koop-verbod opgelegd, de boekenplank puilt uit. Voor mij is het vooral een uitdaging om recepten uit gewone kookboeken om te toveren in een gezonde varianten.
Plenty van Ottolenghi is prachtig, heerlijke groente gerechten en mooie foto’s. Van de “gezonde” boeken ben ik groot fan van Easy Peasy Family van Bluebelle, ook in dit boek veel makkelijke groente gerechten voor het hele gezin en de foto’s zijn ook heel smaakvol.

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
De afgelopen jaren heb ik zulke mooie machines, attributen, messen en planken aangeschaft. Ze zijn me allemaal dierbaar inmiddels. Maar als ik een top 3 moet maken dan zijn het de volgende keukengereedschappen:
Mijn Japanse lady koksmes van Global, super scherp en klein in de hand. Met grote messen ben ik wat onhandig.
De Spirelli, voor het maken van Courgetti (courgette spaghetti).
Mijn Versapers Slowjuicer voor mijn onmisbare dagelijkse groente- en fruitsapjes.

 

Hoofdgerecht-bijgerecht-paleo-Courgettespaghetti roerbakgroente 2Quote/Motto/Lijfspreuk
Een overstap naar een gezonde levensstijl is simpel: koop pure producten, ga echt koken en geniet. Neem daarbij niet alle voedings-adviezen klakkeloos over uit boeken of internet, maar luister naar je lichaam, geen lichaam is hetzelfde. Jouw lichaam is je beste raadgever!

Monday Favorite
De eerste website waarvan ik ooit echt onder de indruk was is van de Canadese Sarah Britton met My New Roots, de “gezonde taart” de frambozen “Cashew dream” van haar site, was de eerste die ik ooit gemaakt heb….na die ene taart volgden nog vele variaties en heb ik deze cashew taart ook opgenomen in de bakworkshop van Pure Food Coaching.
Link naar mijn variant: http://www.purefoodcoaching.nl/recepten/frambozen-cashew-raw-cheesecake/

raw frambozen cashew

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heb je nog een chocoladeletter "over"? Ik maakte van 1 chocoladeletter deze chocoladereepjes. 1 naturel, 1 met walnoten, 1 met rozijnen en 1 met discodip. Yum! 😍.
.
#chocolate #chocolade #chocoladereep #chocoladeletter #snack #snoepen #treat #allesmetmate #koffietijd #ishetalkoffietijd #foodie #nowaste #foodquotesnl
  • Deze romige broccolisoep met dille is ongelofelijk lekker! 😍 🙌 Veel lekkerder dan de standaard brocollisoep én met een geheim ingrediënt 😏.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soup #soep #broccoli  #broccolisoup #broccolisoep #lunch #voorgerecht #paleo #lactosevrij #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Gisteren kocht ik bij het groentewinkeltje om de hoek al dit lekkers! 😍 worden jullie er ook altijd zo vrolijk van?
De rabarber verbaasde mij ook.. hij verzekerde me echter dat deze écht lekker is. Ik hoop het! Onwijs fan van rabarber 🙌❤️.
.
#fruit #groenteboer #groentewinkel #gezondsnoepen #spuitjes #brusselsprouts #mango #ananas #pineapple #sinaasappel #peren #pears #appels #appeltjevoordedorst #rabarber #rhubarb #foodie #foodquotesnl
  • Op zoek naar een lekker ontbijtreceptje? 😍 Maak dan eens deze cacao puffs!
Ze lijken verdacht veel op de ontbijtgranen die ik vroeger heel af en toe kreeg, maar dan zijn deze stukken gezonder! Enne; maak een voorraadje voor in de vriezer. Deze wil je namelijk blijven eten!
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#cacaopuffs #cacao #chocolade #chocolate #paleo #glutenvrij #glutenfree #ontbijt #breakfast #gezond #gezondeten #health #healthyfood #foodphotography #foodquotesnl
  • Deze avond at ik deze heerlijke maaltijd 👆. Manlief at niet mee; dus het was weer tijd voor bloemkoolrijst! 😍 perfect met biefstuk en groenten in een heerlijke saus. Oh en een comfortabele fluffy trui 🙌❤️.
.
.
#paleo #paleodinner #paleofood #health #healthy #healthyfood #bloemkoolrijst #cauliflowerrice #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Deze hartige taart met champignons en ui is heerlijk! Door het gebruik van roomkaas is de vulling wordt deze fluweelzacht wat nét dat beetje extra geeft.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#hartigetaart #bladerdeeg #champignons #uien #mushrooms #pie #dinner #diner #overheerlijk #lunch #lekkermeteensalade #wewv #foodquotesnl
  • Ik nestel me vandaag op de bank met een stapel magazines die ik nog niet gelezen heb (oeps.. maar liefst 7 stuks!). Gewoon even tijd voor mezelf ❤️.
Zo jammer dat dit het laatste nummer is van @jamiemagazinenl 😢!
Oh en ik heb een Foodies dubbel (zie m’n stories), laat het me even weten als jij hem zou willen hebben! 🙌
  • Mijn eerste recept voor 2018 is op en top comfortfood; runderstoof met wortel, pastinaak en krieltjes. 😍 een perfect begin als je het mij vraagt!
Makkelijk te maken in de autocook, slowcooker of gewoon op het vuur.
.
Directe link naar recept in bio en stories.