Roze koeken

Roze koeken

Met valentijn in de aantocht wil ik jullie graag dit super makkelijke receptje geven voor roze koeken. Standaard zijn roze koeken natuurlijk rond, maar ik maakte ze in de vorm van een hartje. Ik heb deze week niet voor niks omgedoopt tot “hartjesweek”.
Zoals je kunt verwachten is dit een erg zoet recept; zoet qua smaak, kleur en vorm.

Dit zijn van die recepten waarvan je beter niet teveel kunt maken, want ondanks dat ze erg zoet zijn zijn ze wel erg lekker! Ik geef je het recept voor 2 personen, uiteraard is het makkelijk om te zetten naar meerdere personen.
Het roze glazuur kun je kant-en-klaar in de winkel kopen of zelf maken. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Ik gebruikte de kant-en-klare, want ik wilde het mezelf gewoon super makkelijk maken. Het witte glazuur is een extraatje, hiermee kun je natuurlijk ook een naam schrijven op de koek. :)

Ik maakte deze koeken in de airfryer, super makkelijk want dan zijn ze zo klaar en hoef ik niet die gigantische oven te verwarmen. Maar ik geef je ook meteen de tijden voor de oven, mocht je geen airfryer hebben dan zijn ze uiteraard net zo lekker uit de oven.

Roze koeken

Wil je het glazuur zelf maken? Dat kan bijvoorbeeld door 150 gram poedersuiker met 1 el bietensap te mengen.

Het recept voor deze roze koeken is verplaatst naar The Amazing Kitchen.

Roze koeken

2 gedachten over “Roze koeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *